Telefon pytanie o GPS

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

osan

Telefon pytanie o GPS

Post autor: osan »

Witam
Kupiłem dzisiaj ten telefonik przez Internet w sklepie play http://web.playmobile.pl/pl/telefony/Sa ... index.html , głownie interesował mnie ten telefon z tego względu, że ma dobry aparat i GPS.
Niestety mam pytanko co do tego GPS’a o co tu dokładnie chodzi jeśli jest napisane:
GPS z Asystent GPS
Nie mam cholera pojęcia o co z tym biega, może o to, że można korzystać za darmo z GPS bez łączenia się z Internetem. Mapy już sobie ściągnąłem (jak tylko dostane telefon będę miał co wgrać ). Fajnie jakby to była opcja darmowego korzystania z GPS, a nie tak jak koledzy mają, że muszą się łączyć z internetem i są pobierane opłaty.
Z góry dziękuję za odpowiedź
bielu

Post autor: bielu »

mysle ze to chodzi o to ze możesz sobie ustawić czy tel ma chodzić na samym gps czy jeszcze korygować położenie przy pomocy internetu. ja u siebie w n82 mam wgranego garmina i tez mam opcje korzystania tylko z wbudowanego gps lub wbudowany+korygowanie sygnału przy pomocy internetu. jak wybierasz to drugie to wiadomo łączy sie tel z netem i dodatkowo płacisz za to. jestem prawie pewien ze to wlasnie o to chodzi, ale możliwe ze ja tez sie myle.
ODPOWIEDZ