nieszczelne okna
Moderator: Moderatorzy
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
nieszczelne okna
Cztery lata temu wymieniałem okna i stwierdziłem że z roku na rok jest coraz gorzej. W zaznaczonym miejscu na zdjeciu normalnie pizga, jest to między futryną a parapetem. Można to jakoś samemu naprawić czy trzeba wzywać fachowców?
Dodam jeszcze że firma która montowała okna już nie istnieje więc pomoc z ich strony odpada.
Dodam jeszcze że firma która montowała okna już nie istnieje więc pomoc z ich strony odpada.
- Załączniki
-
- Zdjęcie029.jpg (126.93 KiB) Przejrzano 69 razy
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
Irek, tam powinno być uszczelnienie - pianka lub coś w tym stylu. Możesz to sam uszczelnić ale musisz ściągnąć kawałem parkietu przy tym oknie i wpakować tam uszczelniacz. Jak będziesz pianki poliuretanowej używał to nie przesadzaj z ilością a nadmiar który wyjdzie na wierzch obetnij nożem lub jakąś żyletką a potem z powrotem wstaw parkiet.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Oklej u góry i u dołu taśmą malarska - ta papierową - kup biały sylikon do armatury wodno-kanalizacyjnej , przejedź nim ościeżnicę (futrynę ) i będzie po kłopocie .
Pamietaj - biały sylikon do armatury wodno- kanalizacyjnej - zwykly robi się po czasie zielony.
A pianki poliuretanowej nie kupuj , bo narobisz sobie bałaganu
Pamietaj - biały sylikon do armatury wodno- kanalizacyjnej - zwykly robi się po czasie zielony.
A pianki poliuretanowej nie kupuj , bo narobisz sobie bałaganu
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
- kupiec
- Kontakt:
z tym nie bedzie problemu bo od cholery tego robiejaro pisze:musisz tam kartoniki powciskać
do lanosa to pasuje ale do okien?Adaś pisze:szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla
bardziej parapet bo to w kuchni. nie wiem ile tego parapetu jest pod oknem i czy jag go wyciągne to czy potem wsadze z powrotemYagr pisze:musisz ściągnąć kawałem parkietu przy tym oknie i wpakować tam uszczelniacz.
tak też o tym myślałemJamszoł pisze:kup biały sylikon do armatury wodno-kanalizacyjnej , przejedź nim ościeżnicę (futrynę ) i będzie po kłopocie
no przecież posprzątałemjaro pisze:i do zdjecia posprzatałbys na parapecie
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
Witam wszystkich!
W pełni podzielam zdanie Jamszoła, siedzę w temacie budowlanym już od dawna i z długoletniej praktyki wiem, że z pianką montażową nie dasz sobie rady, jeśli nigdy tego nie robiłeś. Jedynie najprostszym wyjściem w tej sytuacji jest rzeczywiście silikon, ale uwaga, użyj silikonu sanitarnego gdyż ma dodatki między innymi przeciw grzybicze i długo zachowa swoją barwę.
W pełni podzielam zdanie Jamszoła, siedzę w temacie budowlanym już od dawna i z długoletniej praktyki wiem, że z pianką montażową nie dasz sobie rady, jeśli nigdy tego nie robiłeś. Jedynie najprostszym wyjściem w tej sytuacji jest rzeczywiście silikon, ale uwaga, użyj silikonu sanitarnego gdyż ma dodatki między innymi przeciw grzybicze i długo zachowa swoją barwę.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
Julo, pianka to podstawowy materiał przy osadzaniu okien ale na etapie osadzania
Jesli tak jak Irek napisał to parapet więc nie ma mozliwości demontażu to juz problem do rozwiązania silikonem. Chyba sie zgodzisz 
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- kupiec
- Kontakt:
dobra panowie, temat wyczerpany i każdy oczymuje nagrode
nawet Adaś za dobre chęci a przedewszystkim za pomoc na SB w sprawie przeglądarki internetowej. myśle że nikt nie będzie miał nic przeciwko temu 
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Po pifku na zlociku ?kupiec pisze:każdy oczymuje nagrode
Oczywiście jest to półśrodek - jeśli w tym miejscu przecieka , to na 100% wlatuje na połączeniu ościeżnicy i parapetu od zewnątrz - i tam powinieneś rozpocząć klajstrowanie
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]