[MKVII] Skrzypienie w prawym kole oraz mocowania zderzakow.
Moderator: Moderatorzy
[MKVII] Skrzypienie w prawym kole oraz mocowania zderzakow.
Witam. Mam 2 pytanka.
Po 1. Jezeli utne mocowania zderzakow (mam okragle sruby i nie da sie tego odkrecic) to jak je mozna wymienic?
Po 2. Od czasu do czasu pojawia sie dziwne skrzypienie w prawym kole. Podczas jazdy na leciutkich wybojach slychac to skrzypienie. Napewno to nie amorek, ani sprezyna. Macie jakis pomysl? Nie mam pojecia jak znalesc ta usterke ;p
Pozdrawiam ...
Po 1. Jezeli utne mocowania zderzakow (mam okragle sruby i nie da sie tego odkrecic) to jak je mozna wymienic?
Po 2. Od czasu do czasu pojawia sie dziwne skrzypienie w prawym kole. Podczas jazdy na leciutkich wybojach slychac to skrzypienie. Napewno to nie amorek, ani sprezyna. Macie jakis pomysl? Nie mam pojecia jak znalesc ta usterke ;p
Pozdrawiam ...
Rooney1990 pisze:Po 2. Od czasu do czasu pojawia sie dziwne skrzypienie w prawym kole. Podczas jazdy na leciutkich wybojach slychac to skrzypienie. Napewno to nie amorek, ani sprezyna. Macie jakis pomysl? Nie mam pojecia jak znalesc ta usterke ;p
w jakim stanie przeguby ? sprawdzales oslony czy nie pekniete ? chociaz w sumie to taki terkot powinien byc gdyby przegub byl do wymiany.
lacznik stabilizatora ?
gałka ?
lozysko amortyzatora ?
nawet wachacz to moze byc.
najlepiej podskocz na stacje kontroli pojazdow na szarpaki i powiedza Ci co grane.
elementow zawieszenia nie wymienia sie na slepo bo mozesz wymienic dobra czesc ; )
Rooney1990 pisze:Lacznik stabilizotora skrzypial.
wymien go sobie za wczasu bo wd to tylko rozwiazanie chwilowe

kris2629 pisze:Jak chcesz grzebać przy jaśku, to proponuje najpierw odłaczyć aku
a jak bedziesz podlaczac to tez miech nikt nie siedzi z przodu bo moze rowniez oberwac

sluchaj jamszola on dobrze mowi

najprostrze rozwiazania czesto sa najlepszymi