objawy takie, ze po nabiciu, wlaczam klime, a ona odpala i gasnie od razu :S, nawet na obroty auto nie wchodzi porzadnie

Moderator: Moderatorzy
Nazywa sie tak jak napisałeś i jest odpowiedzialny za nadzorowanie ciśnienia w układzie klimatyzacji , tzn. ma wyłączyc klime jak ciśnienie wzrośnie powyżej 25 bar i również wyłączyć klime jak ciśnienie jest za małe ( np. z braku r134a ). Cisnienie może wzrosnąć bardzo szybko jeżeli nie uruchamia Ci się wentylator po włączeniu klimatyzacji.mlekolowickie pisze:Powiedzcie mi, jak nazywa sie ten caly "presostat".
ale jakie sprzeglo?KuRowSKi pisze:Może być też problem po stronie samego kompresora, jeżeli jest uszkodzone sprzęgło bądz łożysko.
google>> sprzęgło kompresora klimatyzacjimlekolowickie pisze:ale jakie sprzeglo?
moje? co ma sprzeglo od skrzyni do klimy ;>. Moje sprzeglo jest nowe, ma nahustane niewiele kilosow.
hoho czeka mnie pogłębianie wiedzy na temat klimatyzacji zanim pogrzebie... Chyba nie będzie łatwe... Wiem że w TD wsadziłeś i stąd masz wiedzęWieSiu pisze:wentylator silnika,przekaznik wentylatora silnika,bezpiecznik duży wentylatora silnika przy akumulatorze,czujnik ciśnienia, czujnik przeciwzamrożeniowy w podszybiu przy wentylatorze.