z tym ostrożnie żeby "druku" ogrzewania szyby nie uszkodzić !!Blazey pisze:ściąć nożykiem, zeskrobać, zetrzeć
Dodatkowy STOP
Moderator: Moderatorzy
Ze względu na nietypową klape bagażnika nie będzie łatwo dobrać lampe STOPu 
Czy taka lampa będzie pasować ?? http://www.allegro.pl/item649205890_lam ... 8_led.html
Przynajmniej można przykleić do metalu...
A jeżeli nie pasuje to może inna lampa Stopu przyklejana do szyby
Będzie mniej brzydko niż na pierwszym poście co mam klejone jakims klejem a nowa lampa ma taśme obustronną...
Jak radzicie mi ?

Czy taka lampa będzie pasować ?? http://www.allegro.pl/item649205890_lam ... 8_led.html
Przynajmniej można przykleić do metalu...
A jeżeli nie pasuje to może inna lampa Stopu przyklejana do szyby

Jak radzicie mi ?

Ale przecież wszystkie lub prawie wszystkie uniwersalne lampy stopu mają regulację kąta świecenia. Więc w czym problem? Przykręcasz (samego klejenia nie polecam), zamykasz klapę, patrzysz, jak jest ustawiona, otwierasz klapę, dokonujesz korekcji, zamykasz klapę. Jak jesteś niezadowolony, to czynności regulacyjne powtarzasz. Koniec. Kropka.
Po co szukać problemu i dorabiać jakieś filozofie do tego?
Po co szukać problemu i dorabiać jakieś filozofie do tego?
:Mikosz, :Jamszoł - czy wyście oczadzieli? Czemu szukacie problemów tam, gdzie ich nie ma?
Podłączasz się do lewego stopu, przewód ciągniesz lewym boczkiem do przelotki w klapie bagażnika, wzdłuż wężyka od spryskiwacza. Przy tej przeróbce bardzo dobrze jest ominąć to cholerne złącze na progu bagażnika i pociągnąć sobie trzy przewody więcej.
Stopkę lampy dodatkowej najlepiej zamontować przykręcając ją do blachy. A otwór na przewód wiercicie sobie jak najbliżej jego wyjścia z tej lampy. Nic nie wisi, nigdzie nie trzeba zostawiać luźnego przewodu. A wy kombinujecie z przykręcaniem tego do podsufitki... W żadnym aucie nie widziałem takiego rozwiązania. Przecież prędzej, czy później urwiesz sobie tak zamontowaną lampkę (żona ci każe choinkę przewieźć
).
Podłączasz się do lewego stopu, przewód ciągniesz lewym boczkiem do przelotki w klapie bagażnika, wzdłuż wężyka od spryskiwacza. Przy tej przeróbce bardzo dobrze jest ominąć to cholerne złącze na progu bagażnika i pociągnąć sobie trzy przewody więcej.
Stopkę lampy dodatkowej najlepiej zamontować przykręcając ją do blachy. A otwór na przewód wiercicie sobie jak najbliżej jego wyjścia z tej lampy. Nic nie wisi, nigdzie nie trzeba zostawiać luźnego przewodu. A wy kombinujecie z przykręcaniem tego do podsufitki... W żadnym aucie nie widziałem takiego rozwiązania. Przecież prędzej, czy później urwiesz sobie tak zamontowaną lampkę (żona ci każe choinkę przewieźć

A dalej słupek jest już zabetonowany 
A żebyśta nie płakali, że tam przelotki nie ma, to proszę:
http://www.allegro.pl/item649657341_gum ... 30_mm.html

A żebyśta nie płakali, że tam przelotki nie ma, to proszę:
http://www.allegro.pl/item649657341_gum ... 30_mm.html

Mała fotorelacyjka
Zakończony sukcesem 
Na starym jajowatym stopie był galaretowaty silikon i schodził z szyby aż miło a potem rozcieńczalnikiem zmyłem pozostałe ślady po silikonie i po ptokach...
Sorki za jakość bo robione komórką. Przelotka nie była mi potrzebna. Częściowo czerwone kabelki zakryłem czarna taśma izolacyjna oraz jedna mała czarna opaska aby trzymała kabelek pionowo i nie zrywała taśmy
Dodatkowy stop jest trzymany za pomocą taśmy obustronnej. Jak odpadnie to nie ma po co płakać. Są na nim 2 dziurki i w woreczku strunowym mam śrubki i jazda wiercanko.
Niestety nie stać mnie na bajer z daszkiem
U mnie wygląda to tak :

Na starym jajowatym stopie był galaretowaty silikon i schodził z szyby aż miło a potem rozcieńczalnikiem zmyłem pozostałe ślady po silikonie i po ptokach...
Sorki za jakość bo robione komórką. Przelotka nie była mi potrzebna. Częściowo czerwone kabelki zakryłem czarna taśma izolacyjna oraz jedna mała czarna opaska aby trzymała kabelek pionowo i nie zrywała taśmy

Niestety nie stać mnie na bajer z daszkiem

U mnie wygląda to tak :