nieszczelne okna
Moderator: Moderatorzy
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
w pokoju to jeszcze ujdzie ale w kuchni to normalnie piwo chłodze na parapecie 
parapet trzyma się mocno, nie jest luźny czyli zamocowany dobrze tylko jakoś słabo uszczelniony.
za waszą poradą zakupie silikon sanitarny i jakoś to zaklajstruje. tylko tam taka malusia szczelinka że będzie bida
Julo jaro ma racje, na zlot przyjedź to
zrobimy 
Jamszoł nic nie cieknie tylko wieje, na szczęście.
parapet trzyma się mocno, nie jest luźny czyli zamocowany dobrze tylko jakoś słabo uszczelniony.
za waszą poradą zakupie silikon sanitarny i jakoś to zaklajstruje. tylko tam taka malusia szczelinka że będzie bida
Julo jaro ma racje, na zlot przyjedź to
Jamszoł nic nie cieknie tylko wieje, na szczęście.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Wieje - ale gdzieś to powietrze wpada jeśli jest tak jak pisalem - na zewnątrz łączenie ościeżnicy i parapetu , to zaklej tym samym - jeśli wlata wiater pod parapetem - to ratuje Cie na zewnątrz pianka poliuretanowa - ale nie wtryskuj jej za dużo - nie może Ci sie pokazać na wierzchu podczas wtryskiwania - bo ukleisz pół bloku.
Tym bardziej dobrze do klejenia - oklej taśmą po obu stronach w odległości 2mm , nałóż trochę na szczelinę i przejedź mokrym palcem "na raz" nie poprawiaj - na raz całośćkupiec pisze:jakoś to zaklajstruje. tylko tam taka malusia szczelinka że będzie bida
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Dzięki za zaproszenie na zlot.
Nie wiem kiedy ewentualnie miałoby to nastąpić, ale na dalsze wypady moją bryczką jeszcze nie mam pewności, czy dojadę, albowiem mam chroniczny brak kaski$$$$ aby doprowadzić go do przyzwoitości.
Nie wiem kiedy ewentualnie miałoby to nastąpić, ale na dalsze wypady moją bryczką jeszcze nie mam pewności, czy dojadę, albowiem mam chroniczny brak kaski$$$$ aby doprowadzić go do przyzwoitości.
Ekspert to człowiek, który wie wszystko o niczym
Auto nie powinno wyglądać na szybsze niż jest w rzeczywistości.
Auto nie powinno wyglądać na szybsze niż jest w rzeczywistości.
- kupiec
- Kontakt:
to mnie najmniej obchodziJamszoł pisze:bo ukleisz pół bloku.
Julo wystarczy dogadać się z warszawiakami o zlot, zawsze taniej wyjdzie wyjazd a z kimś się można zabrać. to nie chodzi o auta tylko o samo przybycie na zlot.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
uzyj pianki poliuretanowej np soudal 50% rozpieralnosci lub sa tez mniejsze.wtedy nic sie nie stanie z rama a co do parapetu jak chcesz kleic na pianke i masz obawy to postaw wiadro ,wiadra z woda na parapet wtedy ci go nie uniesie.jesli parapet masz z plyty wiorowej laminowanej to radzil bym go wymontowac (wysunac ) i osuszyc ze zgnilizny a nastepnie czolo plyty posmarowac silikonem sanitarnym wtedy woda niedostanie sie do plyty,bedzie izolacja. i spowrotem wsunac go i przykleic na klej montazowy lub pianke. inaczej plyta sie rozwarstwi jak napije sie duzo wody.papieru nie wkladaj bo bedzie ci gnic,i bardzo wazne sprawdz jak parapet zewnetrzny masz zamontowany.jezeli jest zamontowany pod oknem to prawidlowo.a jezlei do okna to przymontowany jest to byc moze i to jest przyczyna podciekania wody
Ostatnio zmieniony 02 lis 2009, 22:40 przez piter, łącznie zmieniany 1 raz.
piter
- kupiec
- Kontakt:
plastikowypiter pisze:jesli parapet masz z plyty wiorowej laminowanej to radzil bym go wymontowac (wysunac )
to "andaluzja" jaro co do mojej pracypiter pisze:.papieru nie wkladaj bo bedzie ci gnic
na szczęście nie nie przecieka tylko wiejepiter pisze:przyczyna podciekania wody
nie wiem jak to zrobić żeby nie spieprzyć z montażem. dzięki za poradypiter pisze:wsunac go
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
-
Blazey
Ale jesteś pewien, że to wieje z łączenia parapetu z ramą, a nie spod skrzydła okna? Odległość nieduża i można się nie połapać do końca. A jeśli faktycznie wieje z tego łączenia, to oprócz uszczelniania od środka, należało by też zadbać o uszczelnienie parapetu okna od zewnątrz. Szczególnie od spodu, bo tam zazwyczaj jest to przez pracowników zaniedbane.*
Mam kawalerkę w nowo wybudowanym TBSie i przechodziłem przez wszystkie te niedoróbki. Włącznie w wypadającymi z futryn drzwiami. Same futryny też potrafiły się wysunąć...
Mam kawalerkę w nowo wybudowanym TBSie i przechodziłem przez wszystkie te niedoróbki. Włącznie w wypadającymi z futryn drzwiami. Same futryny też potrafiły się wysunąć...
- kupiec
- Kontakt:
na 100 %Blazey pisze:Ale jesteś pewien, że to wieje z łączenia parapetu z ramą, a nie spod skrzydła okna
nawet nie pisz o TBS, kolega jak pokazał mi swoje wymarzone M w TBSie to jakbym film Alternatywy 4 oglądałBlazey pisze:Mam kawalerkę w nowo wybudowanym TBSie
szkoda że to 5 pietroBlazey pisze:należało by też zadbać o uszczelnienie parapetu okna od zewnątrz
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
-
Blazey
No risk - no fun! Wychylasz się głębiej i dojdziesz bez dłuższego wężyka
Alternatywy 4 chowa się całkowicie przy TBSach. Uwierz mi! Prezes mojego, jak do niego dzwonię to włącza dyktafon, bo tak się nasłucha ode mnie, że musi sobie to jeszcze kilka razy puścić, by zrozumieć
(grozi mi zawsze sądem za obrażanie, ale co to za obrażanie, jak go pytam czy jego postawa to zamierzone działanie, czy może wynika z jakiś ograniczeń lub ułomności).
Jaką masz fakturę ściany zewnętrznej? Gładka, baranek, suchy tynk? Ocieplana jakoś?
Namacaj ręką, jak tam wygląda pod parapetem, czy nie ma jakiś ubytków i będziesz wiedział jaka robota cię czeka.
Alternatywy 4 chowa się całkowicie przy TBSach. Uwierz mi! Prezes mojego, jak do niego dzwonię to włącza dyktafon, bo tak się nasłucha ode mnie, że musi sobie to jeszcze kilka razy puścić, by zrozumieć
Jaką masz fakturę ściany zewnętrznej? Gładka, baranek, suchy tynk? Ocieplana jakoś?
Namacaj ręką, jak tam wygląda pod parapetem, czy nie ma jakiś ubytków i będziesz wiedział jaka robota cię czeka.