Porysowali mi autko... znowu :(

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

giereq

Porysowali mi autko... znowu :(

Post autor: giereq »

Witam Forumowiczów!

Wczoraj odebrałem swojego forda od lakiernika, malowałem tylny błotnik bo mi ktoś zrobił rysę aż do drzwi..., drzwi dało się wymienić znalazłem fajne w kolorze ale mimo to trzeba było trysnąć dwa elementy żeby to miało ręce i nogi. Postawiłem essiego wczoraj pod blokiem zadowolony z efektu. Rano wskakuje do pracy, chciałem sobie poglądać essiego w słoneczny dzień... i co widze ? rysę od tylnej lampy aż do połowy przednich drzwi...

zagotowałem się.... nawet jeden dzień nie cieszyłem się z normalnie wyglądającego auta.

Złapałem nerwa i zadzwoniłem zglosić szkodę z AC. Poprzednim razem babka mi pieprzyła że mała szkoda że stracę zniżki 10%...powiedziałem sobie pierdziele... to wychodzi w moim wypadku wzwyżkę o 30-40 zł. a za malowanie elementu dałem 300 zł (z rachunkiem plus 22%vat) i za demontaż osłony nadkola i ponowny montaż i uszczelnienie 50 zł...

Jak sobie radzicie w takichy sytuacjach ? czy tylko ja mam takiego pecha ? w dodatku to lakier srebro metalic.... ehhhh

żyć się odechciewa...
Załączniki
DSC00002.jpg
DSC00003.jpg
DSC00001.jpg
Ostatnio zmieniony 26 lis 2009, 19:03 przez giereq, łącznie zmieniany 1 raz.
new90

Post autor: new90 »

pod blokiem stawiasz samochod?
~~>najszybszy w miescie<~~ :P
giereq

tak niestety tak, nie chciałem kasy pakować 90 zł za parking... wole to zainwestować w remont bądź w inne auto.... ale chyba przemyślę to jeszcze raz....... i ten wgniot na drzwiach sie też pojawił przez jedną noc... i ch*** oderwał mi chromowaną listewkę z pod szyby... ale to akurat najmniejszy wydatek...
new90

widocznie ktos Cie szczegolnie nie lubi.... albo potrzebuje czesci do essa. ale raczej po złosci. wiec mysle ze lepiej dac za parking niz malowac co miesiac
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

giereq, współczuję...:/
ps. ale popraw ten tytuł bo nie wiadomo o jaka pomoc w karoserii pytasz a najlepiej wstaw to w tematyce dowolnej bo niestety nic na takie przypadki forumowicze ci nie pomogą... trzeba by ochronę wykupić i nogi z dupy wyrywać takim sk....m :/
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
Mucka13

Post autor: Mucka13 »

przestaw auto w inne miejsce, albo zapoluj na tego idiote.

a może to ten lakiernik;] specjalnie znowu zarysował żebyś do niego wrócił ;p
giereq

generalnie to właśnie nie mam wrogów :/ a lakiernik to jest z innej częsci miasta, napewno nie wie gdzie mieszkam. Ciekaw jestem tylko co mi powiedzą z ubezpieczalni... i czy przez noc ktoś nie dokończy swojego dzieła.... miał ktoś z Was taki przypadek z roszczeniem bez sprawcy ? ubezpieczalnia teraz może sobie wymyślić że to ja zrobiłem...
new90

a na jakim osiedlu mieszkasz bo widze ze tez radom?
giereq

ehhh... michałów.... a Ty new90 ?
new90

ja obecnie pod radomiem bo starzy chate wybudowali ale do niedawna srodmiescie.
pw do Ciebie
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

giereq, Z tego co widze na zdjeciach , to powinno się obejść tym razem bez lakiernika.
Ta rysa nie wyglada mi na zbyt głęboką .
kup sobie pastę do polerowania - najlepiej "średnią" i "wykańczającą" czy jak to tam się nazywa (w sklepie będą wiedzieli)
wystarczy pasta i flanela i jakieś 30 minut poświęcone na polerowanie .
Ale nie teraz - odczekaj jakiś tydzień , bo masz za świeży lakier.
Powinno wszystko zejść - to rysa po lakierze bezbarwnym - nie naruszająca bazy (koloru)
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
KuRowSKi
Kontakt:

Post autor: KuRowSKi »

Tylko ty masz porysowane czy jeszcze ktoś?
www.VolvoTech.pl ---Elektromechanik---
Kudłaty_EZG

Post autor: Kudłaty_EZG »

proponuje kamerke sprytnie ukrytą a potem dorwij śmiecia wpierdol porządnie a na koniec popraw odemnie
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie :DDD
piter

Post autor: piter »

ja bym pojechal do lakiernika i tak naprawde bym sie jego zapytal o opinie co on o tym sadzi.mysle ze ta rysa jest nie grozna do spolerowania.i dobra rada zapoluj na tego szkodnika.pozdro
piter
Albercik

Post autor: Albercik »

ech, znam Twój ból. sam długo się nie nacieszyłem ładnym lakierem na Essie (po zakupie). To już trzecie moje auto zniszczone u mnie pod blokiem. Najgorsze jest to, że nie ma na to reguły. Nie da się wyczaić kto to. Raz jednego typa dorwałem, co lusterka ludziom upier*alał (tak dla zabawy), to żeśmy z sąsiadem mu wpierdol spuścili, że go R-ka zabrała. Skończył się problem lusterek oberwanych na osiedlu...
ODPOWIEDZ