Porysowali mi autko... znowu :(

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

giereq

Post autor: giereq »

Panowie chyba znalazłem fajne rozwiazanie, http://allegro.pl/item832838739_kamera_ ... a_vat.html

generalnie znam zasadę jego działania, gosć chodzi pomiędzy autami i rysuje suwakiem albo kluczem, przodu nie tyka bo widać z okien jak na dłoni. myślałem zamontować kamerkę obok czujki alarmu bądź pod lusterkiem(ale moze być widać), bądź przy przednim chlapaczu :D a obraz i tak będzie transmitowany do mnie więc nawet jak uszkodzi kamerkę to będę miał to nagrane :D co myślicie o tym ?
new90

Post autor: new90 »

mormalnie bym ja powiesił w srodku pod lusterkiem i nikt sie nie kapnie ze to kamerka
~~>najszybszy w miescie<~~ :P
Albercik

Post autor: Albercik »

tak, tyle, że trzeba to tak umieścić, żeby było widać obie strony auta. Poza tym trzeba skonstruować moduł, który będzie służył za noktowizor...
giereq

Post autor: giereq »

właśnie napisałem do sprzedawcy i czekam na odpowiedź, facet jest z mojego miasta więc zobaczę może przed zakupem jak to działa :D jestem w stanie kupić nawet dwie sztuki... potem sprzedam na allegro jedną, a drugą sobie zostawię :D przy okazji może uda nam się znaleźć sposób na takich wandali, myślałem o zamontowaniu w chlapaczu nawet zrobieniu dziurki, dlatego że praktycznie nie do zobaczenia, i dobrze było by widać gębę wandala. a z pod lusterka jak rosły gość to tylko zobaczę klatę i kawałek ręki. Tam jest szczelina gdzie pięknie się zmieści bateria.. :D a jeszcze jeden powód, przypuszczam że będę miał lepszy zasięg niż gdyby antenka była w pojeździe. Umyje pięknie furke, pokręce się dokoła pomje szyby zeby wandal widział i będę czekał w domu przed TV :D
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

giereq, tylko uważaj zeby jakas latarnia nie świeciła w kamerke bo nici z inwigilacji...
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
mlekolowickie

Post autor: mlekolowickie »

kable poprowadzic przy slupku i podsufitce, zamontowac przy lusterku, ciekawe jaki kat ma
new90

Post autor: new90 »

mlekolowickie pisze:ciekawe jaki kat ma
Kąt widzenia -ok. 60 stopni
~~>najszybszy w miescie<~~ :P
Awatar użytkownika
Ven

Post autor: Ven »

Współczuje koledze :-|

Dorwałbym takiego to bym za siebie nie ręczył :evil: z 2-3 mce po kupnie auta też mi załatwiono błotnik na parkingu PKP...600zł w plecy :evil:

Nie ma rady na tych skur****** :571:
Jest: Civic Sedan 6Gen VTi
Były: MKV RS2000, MKVI CLX 1.6 16v, MKIV Ghia 1.4 '89, MKIV XR3i '90 1.6 KE-Jetronic
ODPOWIEDZ