Dostałem samochód ale co dalej? Proszę o opinie badż porady.

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: kupiec »

Panowie nie ma co ukrywać że mając 500-800 PLNów to nic nie zrobi :/ to za mało kasy na opłaty i mechanike a co dopieo na blache bo przypuszczam że też trza coś z nią zrobić.
moje zdanie jest takie że jak nie masz kasy to oddaj mu to auto. ajak je doprowadzi do jazdy to możesz odkupić. ale opłacone i po przeglądzie.

spotkaj się z klegami z pomorza niech zobaczą i wycenią koszta naprawy. dowiemy się chociaż ile trza w to włożyć.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
choody88

Post autor: choody88 »

jak pod autem nie ma rudej to ja bym go trzymał... naprawy robić tylko najpotrzebniejsze (hamulce, sprzęgło silnik, olej bez tego nie pojedziesz... a resztę się robi jak przyjdzie kasa...)
Albercik

Post autor: Albercik »

Ja za moje auto warte 2 tys. zł zapłacę podatku 40 zł :D
Ostatnio zmieniony 07 gru 2009, 22:25 przez Albercik, łącznie zmieniany 1 raz.
Kudłaty_EZG

Post autor: Kudłaty_EZG »

Albercik pisze:Ja za moje auto warte 2000 tys. zł zapłacę podatku 40 zł :D
no to ładny wałek za auto warte 2mln zł 40zł podatku :shock:
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie :DDD
Albercik

Post autor: Albercik »

Już poprawiłem - jeszcze się US doczepi :mrgreen: Tak wogóle to rozmawiałem z Panią w US i się dowiedziałem, że jak się spóźnię (przekroczę te magiczne 30 dni) ze złożeniem PCC-3, ale złożę go dobrowolnie, to zapłacę tylko odsetki karne w wysokości ustawowej.

Tutaj mała porada dla wszystkich, którzy się spóźnili: polskie prawo podatkowe mówi, że jeśli opłacamy podatek w kasie urzędu skarbowego, to minimalna kwota odsetek, którą urząd pobiera to: 6 zł. Poniżej tej kwoty nie płacimy odsetek karnych :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

To chyba coś się zmieniło w przepisach .
Mati się spuźnił (20 dni na zapłatę) o 1 dzień i było 100 zl kary.
30 dni jest na przerejestrowanie .
dowiedz no się jeszcze raz - dokładnie.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
choody88

a ja podatku nie płaciłem wcale bo autko od handlarza na fakture i na nim ciąży koszt :P

jeśli chodzi o rejestracje to mi sie też nie spieszy i jakoś nie po drodze nigdy mam... ale w grudniu oibiecałem sobie że to załatwię, bo ostatnio jechałem bez jednej pozycji i krawęznik chciał odsyłać do wrocławia dowód... całe szczęscie że żarówke miałem w bagażniku, bo i całą starą stłuczoną lampę woziłem (a w niej 4 żarówki:P)
Kudłaty_EZG

Post autor: Kudłaty_EZG »

Albercik pisze:Tak wogóle to rozmawiałem z Panią w US i się dowiedziałem, że jak się spóźnię (przekroczę te magiczne 30 dni) ze złożeniem PCC-3, ale złożę go dobrowolnie, to zapłacę tylko odsetki karne w wysokości ustawowej.
Ale jak jakaś dawno ch... nie widziała to i tak Ci dowali jak będzie chciała- z tego co się orientuje to może ale nie musi
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie :DDD
choody88

Wartość według katalogu infoexpert wynosi około 2000-2300 w zalezności od wersji wyposażenia. z tym że katalog zakłada że samochód jest sprawny technicznie w przeciętnym stanie.
ODPOWIEDZ