Jak wyczyścić skutecznie zbiornik ?
Moderator: Moderatorzy
-
Blazey
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Wlewa 100g beny - wrzuca zapaloną zapałkę i w ułamku sekundy zbiornik w środku czysty - świeci się jak psu jajuszko
Z tą piastą , to raczej odpada - za wysokie obroty - nawet na I biegu bez gazu - żwir nie będzie się przesuwał - zbyt duża siła odśrodkowa .
Z tą piastą , to raczej odpada - za wysokie obroty - nawet na I biegu bez gazu - żwir nie będzie się przesuwał - zbyt duża siła odśrodkowa .
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
Blazey
-
Massi
Bzdura, albo nigdy tego nie robiłeś albo zrobiłeś to źle. Ja robiłem tak w wsk i mz i wszystko było OK. jednak metoda jest ryzykowna lecz skuteczna.Blazey pisze:Polecam metodę z zapałką, jeśli ktoś chce zmienić kształt zbiornika.
Na pewno nie wsadzał bym biednego kotka do zbiornika.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
-
Blazey
Z tego, co mi wiadomo, to fosol i inne tego typu środki stosuje się na OCZYSZCZONEJ z luźnej rdzy i nalotów powierzchni. A nie poprzez zamoczenie.
W instrukcji nawet wyczytasz, że należy usunąć MECHANICZNIE skupiska rdzy.
Więc jak użyłeś tylko chemii, to masz rdzę zamaskowaną z zewnątrz, a pod nią dalej gnije.
W instrukcji nawet wyczytasz, że należy usunąć MECHANICZNIE skupiska rdzy.
Więc jak użyłeś tylko chemii, to masz rdzę zamaskowaną z zewnątrz, a pod nią dalej gnije.
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
FOSOL mamy w pracy i jest do dupy, coś tam zawsze zmyje ale to bardziej nalot ze rdzy niż samą dobrze rozwiniętą rdze. my tego używamy do... zmywania suchego kleju skrobiowego na wałach klejowych
jest do tego najlepszy
klej rozpuści a wałów nie uszkodzi 
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
-
mateusz_175
-
Blazey
-
mateusz_175