tylnie swiatlo cofania ford galaxy
Moderator: Moderatorzy
tylnie swiatlo cofania ford galaxy
mój znajomy ma problem z tylnym swiatlem cofania
jak wrzuci wsteczny to się nie swieci co Mozę byc temu przyczyna
albo jaki to bezpiecznik w skrzynce parę brakuje tam bynajmniej jak patrzyłem
swiatla cale
miernikiem mierzyłem ale nie-jestem pewny czy to bylo 0.1 czy 0.3 wolt napięcia albo wcale nie było co to Mozę byc
ford galaxy
jak wrzuci wsteczny to się nie swieci co Mozę byc temu przyczyna
albo jaki to bezpiecznik w skrzynce parę brakuje tam bynajmniej jak patrzyłem
swiatla cale
miernikiem mierzyłem ale nie-jestem pewny czy to bylo 0.1 czy 0.3 wolt napięcia albo wcale nie było co to Mozę byc
ford galaxy
-------------------------------------------------------------
--Ford to rzecz najlepsza co morze cie spodkac--
-
Albercik
a może po prostu czujnik świateł cofania? mało prawdopodobne, żeby poadły obie żarówki na raz (a jak pamiętam, to w galaxy są dwie). poza tym, jeśli zdechł by bezpiecznik, to by nie działało też parę innychc funkcji. nie wiem, jak dokładnie jest w galaxy, ale w większości aut na tym samym bezpieczniku masz centralny zamek/alarm (oczywiście jeśli jest fabryczny) oraz wentylator nawiewu. Może też być coś innego typu klima, abs albo radio. w seacie cordoba na przykład razem ze światłami cofania są el. szyby. Także jeśli by padł bezpiecznik, to kolega zauważył by to od razu.
natomiast najbardziej prawdopodobny jest czujnik świateł cofania w skrzyni biegów. wystarczy sprawdzić miernikiem, czy po wbiciu wstacznego na obu przewodach czujnika jest kontakt.
[ Dodano: Wto 27 Kwi, 2010 ]
p.s. mniej-więcej tak to wygląda:

i kosztuje ok. 150 zł za oryginał.
natomiast najbardziej prawdopodobny jest czujnik świateł cofania w skrzyni biegów. wystarczy sprawdzić miernikiem, czy po wbiciu wstacznego na obu przewodach czujnika jest kontakt.
[ Dodano: Wto 27 Kwi, 2010 ]
p.s. mniej-więcej tak to wygląda:

i kosztuje ok. 150 zł za oryginał.
A gdzie znajde ten czujnik przy skrzyni
w essie wiem gdzie jest ale w galaxi niewiwm
jedno co widzialem to zgury jest jakis czujnik na skrzyni ale te kable ida do rozrusznika bynajmniej tzn pare ruznych tamidzie
w essie wiem gdzie jest ale w galaxi niewiwm
jedno co widzialem to zgury jest jakis czujnik na skrzyni ale te kable ida do rozrusznika bynajmniej tzn pare ruznych tamidzie
-
Albercik