mikruss pisze:Jezeli cisnienie sie poprawilo jak przed wlaniem oleju no to cylindry przepuszczaja
dobry mechanik od diesla potrzebny
Moderator: Moderatorzy
-
mikruss
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
no mogą mogą!!! 70 zeta za sztukę szlifu a za głowice to mechanik pado ok. 400-450 zeta.
tylko co mnie dziwi- dwa cylindry do bani a dwa można powiedzieć że idealne. tak wyszło przy próbie szczelności.
tylko co mnie dziwi- dwa cylindry do bani a dwa można powiedzieć że idealne. tak wyszło przy próbie szczelności.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
-
neosystem
-
mikruss
zrobienie glowicy w granicach 500 zl ( w koncu osmiozaworówka wiece drozej nie powinno byc) do tego uszczelki, nowy rozrzad jezeli nie byl wymieniany, wszystkie oleje, poki glowica sciagnieta warto wtryski oddac do regulacji (Ci co robia glowice czesto maja kompleksowe naprawy wiec to tez moze wyregulowac lub ewentualnie regeneracja), wezyki przelewowe tez wymienic bo to grosze a ile nerwow czasami jak sa sparuszale i nie odpala diesel, swiece zarowe sprawdzic.....
-
mikruss
-
neosystem
-
neosystem
-
mikruss
- kupiec
- Kontakt:
no właśnie, ale wiecie jak to jest- jedni robią tak a inni tak. co mechanior to inny sposób. mnie jeden zmieniał rozrząd a drugi go poprawiał. dzięki neo dalej czekam co tamten powie na temat kosztów a jak co to kolegi ojciec załatwi silnik za 1200 zeta.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
-
neosystem
- kupiec
- Kontakt:
Odświeżam kotleta
Już u chyba 4 mechanikach robiłem lodówke i zawsze coś nie tak
Ostatnio zmieniany był rozrząd bo pasek był uszkodzony i od tego czasu auto chodzi nieteges
był w reklamacji ale gość twierdzi że zrobił wszystko dobrze.
Szukam rzetelnego mechanika.
Już u chyba 4 mechanikach robiłem lodówke i zawsze coś nie tak
Szukam rzetelnego mechanika.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
A może byś uderzał do najlepszych mechasów od diesli na całym śląsku do Kobióra u Śmietany ??
Martwi mnie ta lodówka. NIe zwlekaj z tym. Masz tam porządnie spaprane. A to kopci innym kolorem a to jedna śruba trzymająca pompe wspomagania...
Pamiętaj o jednym żeby mechasowi powiedzieć o blokadach jak bedą grzebać w rozrządzie.
Ja mam robione na znaki
Ale postaram w tym roku jechać do innego co zna się na blokadach.
Martwi mnie ta lodówka. NIe zwlekaj z tym. Masz tam porządnie spaprane. A to kopci innym kolorem a to jedna śruba trzymająca pompe wspomagania...
Pamiętaj o jednym żeby mechasowi powiedzieć o blokadach jak bedą grzebać w rozrządzie.
Ja mam robione na znaki