Workshop by Illuminati75
Moderator: Moderatorzy
-
Illuminati75
-
karol MAŁY
A od kiedy zaczynasz pełną parą? bo możliwe że będe miał dla ciebie dwie roboty,jedna to PEUGEOT 404 z 67roku(praktycznie gotowy tylko poskładać i pomalować klient życzy sonie w oryginałne kolory złoto szary a druga to mój garbi z 57roku tu już są schody bo auto stało 4 lata na złomowcu i jest w raczej w opłakanym stanieale za to ma fajną historie i postanowiłem dać mu drugą młodość niestety nie mam na to czasu bo w sobote przywoże ADLERA z 4któregoś tam roku co do części to wszystko mam tylko składać malować i jazda co do kosztów to wyśle ci foty i spróbuj na tej podstawie wykonać jakiś kosztorys i wtedy ja skonsultuje sie z klientem i przywoże ci pierwszego PEUGEOTA a póżniej moje cudo 
-
Illuminati75
To jest piwnica, jak zostało zauważone. To miejsce będzie służyło do grzebania z podzespołami, które po wymontowaniu z samochodu będę mógł spokojnie w tych warunkach reanimować itd.Yagr pisze:Illuminati75, a jak wygląda podjazd samochodu? jest dość miejsca żeby po wjechaniu można jeszcze spokojnie obok pracować?
karol MAŁY, to trochę potrwa. Zanim przymierzę się do tego i raczej nie ma co liczyć na to, że w tym roku. Choć różnie bywa. Na razie dalej będę ciągnął budowlankę-wykończenia-remonty, a w międzyczasie łapał kontakty, dojścia itd. Więc nie tak szybko. Ale propozycja ciekawa i myślę, że nawiążemy współpracę. Tylko powoli... Jeszcze nie teraz...
A tymczasem zostało zrobione oświetlenie, rozpoczęta elektryka, planowanie zagospodarowania, co gdzie i jak.
- Załączniki
-
- Workshop 08.jpg (140.43 KiB) Przejrzano 80 razy
-
- Workshop 07.jpg (118.37 KiB) Przejrzano 81 razy
-
- Workshop 04.jpg (98.44 KiB) Przejrzano 81 razy
-
Illuminati75
Tomek z mojego doświadczenia, sam podnajmuje dwa takie pomieszczenia jedno w społdzielni mieszkaniowej drugie w kzgm, od razu załóż sobie podlicznik energii elektrycznej, koszt około 100zł z założeniem przez montera, na podstawie tego będziesz się rozliczać za prąd, a nie będzie problemów i zamkniesz buzie ciekawskim, co tak hałasujesz, świecisz światło, zużywasz prąd itd...
-
Illuminati75
Co do prądu - mieszkam na 1 piętrze i zasilanie będę prowadził z mieszkania. Jutro instalacja przewodu zasilającego by miało to ręce i nogi. Prąd z piwnicy na tzw "lewo" nie wchodzi w grę, gdyż całość zasilania oświetlenia klatki schodowej jest zmodernizowane przez spółdzielnię na 24V.
Jak Andrzej uważasz? Zasilanie z mieszkania czy zabawa w oddzielny zegar? Chyba to pierwsze prostsze?
Jak Andrzej uważasz? Zasilanie z mieszkania czy zabawa w oddzielny zegar? Chyba to pierwsze prostsze?
oddzielny zegar zdecydowanie. Koszt naprawde niski, nie roliczasz się z dostawcą prądu a z administracją, jak dobrze zagadasz to może i siłe dostaniesz, a tego chyba w domu nie posiadasz, mało tego możesz poprosić o przyłącze o większej mocy, jeśli będziesz się bawić kiedyś w jakieś lepsze maszyny - porządna spawarka, tokarka, frezarka itd. Tomek koszta nie są aż takie duże a lepiej jest mieć coś zrobione raz a porządnie, może troche na wyrost ale za to w przyszłości nie będziesz mieć żadnych problemów.
Podsumowując moim zdaniem blinas zysków z takiego rozwiązania jest zdecydowanie większy niż poniesione koszty.
Podsumowując moim zdaniem blinas zysków z takiego rozwiązania jest zdecydowanie większy niż poniesione koszty.