Workshop by Illuminati75

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
andkar

Post autor: andkar »

nie dociepla się od wewnątrz, no chyba, że chcesz mieć ciekawe efekty klimatyczne w środku
Illuminati75

Post autor: Illuminati75 »

Od zewnątrz nie ma takiej możliwości by to wykonać. Można od środka ale z zachowaniem pewnych zasad. Głównie wentylacja ściany.
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

Illuminati75, a jak wygląda podjazd samochodu? jest dość miejsca żeby po wjechaniu można jeszcze spokojnie obok pracować?
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
clhseba
Pojemność: 2000
Generacja: MK4

Post autor: clhseba »

a to tam będą auta wjeżdżać ? toć to piwnica ? no chyba że się mylę :)
karol MAŁY

Post autor: karol MAŁY »

A od kiedy zaczynasz pełną parą? bo możliwe że będe miał dla ciebie dwie roboty,jedna to PEUGEOT 404 z 67roku(praktycznie gotowy tylko poskładać i pomalować klient życzy sonie w oryginałne kolory złoto szary a druga to mój garbi z 57roku tu już są schody bo auto stało 4 lata na złomowcu i jest w raczej w opłakanym stanieale za to ma fajną historie i postanowiłem dać mu drugą młodość niestety nie mam na to czasu bo w sobote przywoże ADLERA z 4któregoś tam roku co do części to wszystko mam tylko składać malować i jazda co do kosztów to wyśle ci foty i spróbuj na tej podstawie wykonać jakiś kosztorys i wtedy ja skonsultuje sie z klientem i przywoże ci pierwszego PEUGEOTA a póżniej moje cudo :mrgreen:
Illuminati75

Yagr pisze:Illuminati75, a jak wygląda podjazd samochodu? jest dość miejsca żeby po wjechaniu można jeszcze spokojnie obok pracować?
To jest piwnica, jak zostało zauważone. To miejsce będzie służyło do grzebania z podzespołami, które po wymontowaniu z samochodu będę mógł spokojnie w tych warunkach reanimować itd.

karol MAŁY, to trochę potrwa. Zanim przymierzę się do tego i raczej nie ma co liczyć na to, że w tym roku. Choć różnie bywa. Na razie dalej będę ciągnął budowlankę-wykończenia-remonty, a w międzyczasie łapał kontakty, dojścia itd. Więc nie tak szybko. Ale propozycja ciekawa i myślę, że nawiążemy współpracę. Tylko powoli... Jeszcze nie teraz...

A tymczasem zostało zrobione oświetlenie, rozpoczęta elektryka, planowanie zagospodarowania, co gdzie i jak.
Załączniki
Workshop 08.jpg
Workshop 08.jpg (140.43 KiB) Przejrzano 76 razy
Workshop 07.jpg
Workshop 07.jpg (118.37 KiB) Przejrzano 77 razy
Workshop 04.jpg
Workshop 04.jpg (98.44 KiB) Przejrzano 77 razy
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

ciekawy patent, szkoda tylko ze kabli w rurkach nie kladziesz
Awatar użytkownika
lordpablo

Post autor: lordpablo »

cidzej pisze:ciekawy patent, szkoda tylko ze kabli w rurkach nie kladziesz

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
clhseba
Pojemność: 2000
Generacja: MK4

Post autor: clhseba »

cidzej pisze:ciekawy patent, szkoda tylko ze kabli w rurkach nie kladziesz

Ściany będzie docieplał :lol:
Illuminati75

clhseba pisze:Ściany będzie docieplał :lol:
Ale tylko dwie i te, na których jest elektryka pozostają jak są, czyli surowa cegła (pomalowana). Rurki do przewodów to bzdura służąca tylko estetyce więc zbędne koszty.
Awatar użytkownika
andkar

Tomek z mojego doświadczenia, sam podnajmuje dwa takie pomieszczenia jedno w społdzielni mieszkaniowej drugie w kzgm, od razu załóż sobie podlicznik energii elektrycznej, koszt około 100zł z założeniem przez montera, na podstawie tego będziesz się rozliczać za prąd, a nie będzie problemów i zamkniesz buzie ciekawskim, co tak hałasujesz, świecisz światło, zużywasz prąd itd...
Illuminati75

Co do prądu - mieszkam na 1 piętrze i zasilanie będę prowadził z mieszkania. Jutro instalacja przewodu zasilającego by miało to ręce i nogi. Prąd z piwnicy na tzw "lewo" nie wchodzi w grę, gdyż całość zasilania oświetlenia klatki schodowej jest zmodernizowane przez spółdzielnię na 24V.

Jak Andrzej uważasz? Zasilanie z mieszkania czy zabawa w oddzielny zegar? Chyba to pierwsze prostsze?
Awatar użytkownika
andkar

oddzielny zegar zdecydowanie. Koszt naprawde niski, nie roliczasz się z dostawcą prądu a z administracją, jak dobrze zagadasz to może i siłe dostaniesz, a tego chyba w domu nie posiadasz, mało tego możesz poprosić o przyłącze o większej mocy, jeśli będziesz się bawić kiedyś w jakieś lepsze maszyny - porządna spawarka, tokarka, frezarka itd. Tomek koszta nie są aż takie duże a lepiej jest mieć coś zrobione raz a porządnie, może troche na wyrost ale za to w przyszłości nie będziesz mieć żadnych problemów.
Podsumowując moim zdaniem blinas zysków z takiego rozwiązania jest zdecydowanie większy niż poniesione koszty.
Illuminati75

No i super, dzięki za radę. Tylko dowiem się co i jak itd.
Awatar użytkownika
ira

Post autor: ira »

andkar ma rację siła Ci będzie potrzebna pod lepsze narzędzia no i chyba wjazd do piwnicy bo jakoś nie widzę montażu pod chmurką samochodów choć z tym podjazdem możesz mieć administracyjny problem.
Zablokowany