Jak za nie duze pieniądze podniesc osiągi w mk6 1.6 90 km?-2

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Illuminati75

Post autor: Illuminati75 »

Majeczka1988r pisze:kurcze może w przyszłości wdrożę te niecne plany w życie :twisted: :twisted: :mrgreen:
Futerko w środku... Byłem wcześniej od Ciebie tyle, że mam je czarne. Ale nadal nie wiem ile KM podnosi :evil:
Tigerbart

Post autor: Tigerbart »

Tomek ale to nie takie :lol:
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: kupiec »

A ile koni mi przybyło jak obkleiłem mój tescowy podłokietnik szarą, szeroką taśmą klejącą z miasta Warszawy od kolegi Markko?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

kupiec, bez przsady, my tu o zwykłym tuningu a ty o extremalnym.... ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
BogdanROX

Post autor: BogdanROX »

Zależy ile warstw tej taśmy poszło... średnio przypada 150KM na jedną warstwę szarej taśmy :P
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

BogdanROX pisze:średnio przypada 150KM na jedną warstwę szarej taśmy
no to mam dodatkowe 300 KM :grin:
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
clhseba
Pojemność: 2000
Rocznik: 2007
Generacja: MK4

Post autor: clhseba »

hehe a Damian tyle kasy władował w silnik zeby miec 300km a tu wystarczy rolka tasmy z Tesco za 4,5 pln-ów i juz jest 300 + seria :))
Majeczka1988r

Post autor: Majeczka1988r »

Illuminati75 pisze:
Majeczka1988r pisze: Futerko w środku... Byłem wcześniej od Ciebie tyle, że mam je czarne. Ale nadal nie wiem ile KM podnosi :evil:
Ale czarne to nie to samo co różowe :razz: i na czarnym widać wszystkie jasne paprochy :lol: a na żóżowym, nie zabardzo:P :twisted:
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

Potwierdzam różowe futerko bardziej podnosi moment obrotowy, a moc jest dostępna w większym zakresie obrotów silnika.
Nie widzę sensu stosować czarnego futerka skoro różowe daje lepsze efekty.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

ORION pisze:a moc jest dostępna w większym zakresie obrotów silnika.
A czy tak czasem powyżej 4.500 obr/min nie czuje się takiej "dziury"? bo ja bym połączył róż z błękitem, błękit dodaje większej elastyczności silnika i właśnie powyżej 4.500 obr/min nie czuć nagłego spadku mocy.
Mój diesel też ciężko szedł powyżej 4.500 obr/min i pewnego dnia coś się stało takiego że szedł jak rakieta na wysokich obrotach! Okazało się że pod kanapą leżała maskotka z błękitnym futerkiem :D Po wyjęciu maskotki auto zaczęło mulić i szarpać :(
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Awatar użytkownika
orion

kupiec pisze: A czy tak czasem powyżej 4.500 obr/min nie czuje się takiej "dziury"? bo ja bym połączył róż z błękitem, błękit dodaje większej elastyczności silnika i właśnie powyżej 4.500 obr/min nie czuć nagłego spadku mocy
Słuszna uwaga Ireneuszu. Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Twojej tezy. Jednak nie jest to zabawa dla początkujących, owo niebieskie futerko mogą stosować jedynie doświadczeni tunerzy, tacy ja my.
I koniecznie moher, moher dodaje powera jak nie wiem co.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

Powiadasz moher? hmm... ja bym z tym uważał, moher charakteryzuje se tym że ma długie włókna co może napędzać nasze auto i zaniknie zbędna podsterowność (na przykładzie latawca i jego długiego "ogona") bo jak wiadomo będzie pięknie powiewać przy nawiewach ale za to ma wielką wadę.Wadą jest łatwe mechacenie co może zatykać kanały dolotowe jeżeli jego kawałki dostaną się do filtra powietrza i układu paliwowego.
Ale warto spróbować tylko trza zastosować przynajmniej trzy stożki i trzy filtry paliwa z Fiata 126p.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Awatar użytkownika
orion

kupiec pisze:.Wadą jest łatwe mechacenie co może zatykać kanały dolotowe
Wystarczy dolewać Pervolu do butli gazowej i unikniemy mechacenia moheru.
Awatar użytkownika
kupiec
Kontakt:

ORION pisze:Wystarczy dolewać Pervolu do butli gazowej i unikniemy mechacenia moheru.
Cocolino też się nadaje :) Silnik będzie mięciutki jak kaczuszka :)
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
karol MAŁY

Post autor: karol MAŁY »

Jaka :mrgreen: i zapomnieliście o dywanikach z TESCO :razz:
ODPOWIEDZ