Potwierdzam różowe futerko bardziej podnosi moment obrotowy, a moc jest dostępna w większym zakresie obrotów silnika.
Nie widzę sensu stosować czarnego futerka skoro różowe daje lepsze efekty.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
ORION pisze:a moc jest dostępna w większym zakresie obrotów silnika.
A czy tak czasem powyżej 4.500 obr/min nie czuje się takiej "dziury"? bo ja bym połączył róż z błękitem, błękit dodaje większej elastyczności silnika i właśnie powyżej 4.500 obr/min nie czuć nagłego spadku mocy.
Mój diesel też ciężko szedł powyżej 4.500 obr/min i pewnego dnia coś się stało takiego że szedł jak rakieta na wysokich obrotach! Okazało się że pod kanapą leżała maskotka z błękitnym futerkiem Po wyjęciu maskotki auto zaczęło mulić i szarpać
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
kupiec pisze:
A czy tak czasem powyżej 4.500 obr/min nie czuje się takiej "dziury"? bo ja bym połączył róż z błękitem, błękit dodaje większej elastyczności silnika i właśnie powyżej 4.500 obr/min nie czuć nagłego spadku mocy
Słuszna uwaga Ireneuszu. Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Twojej tezy. Jednak nie jest to zabawa dla początkujących, owo niebieskie futerko mogą stosować jedynie doświadczeni tunerzy, tacy ja my.
I koniecznie moher, moher dodaje powera jak nie wiem co.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Powiadasz moher? hmm... ja bym z tym uważał, moher charakteryzuje se tym że ma długie włókna co może napędzać nasze auto i zaniknie zbędna podsterowność (na przykładzie latawca i jego długiego "ogona") bo jak wiadomo będzie pięknie powiewać przy nawiewach ale za to ma wielką wadę.Wadą jest łatwe mechacenie co może zatykać kanały dolotowe jeżeli jego kawałki dostaną się do filtra powietrza i układu paliwowego.
Ale warto spróbować tylko trza zastosować przynajmniej trzy stożki i trzy filtry paliwa z Fiata 126p.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty