Do "komputerowców"
Moderator: Moderatorzy
-
Illuminati75
U mnie zawsze jest OK. A jak nie jest OK to znaczy że... Musi być OKYagr pisze:Pytanko do userów Firefoxa - czy po ostatnich aktualizacjach FlashPlayera FF odtwarza wam poprawnie wszystkie flashe na stronach? Np. http://motoryzacja.interia.pl/wydarzeni ... lm,1539477 czy odtwarza wam prawidłowo film?
A u mnie coś szwankuje. Podczas odtwarzania filmów zmieniają się kolory na "dziwne". Tzn dzieje się to losowo, np. raz filmy idą normalnie 5min, raz 3min a potem się pitoli
. Ma to miejsce na różnych portalach z filmikami You tube i inne. Żeby poprawić sytuację próbowałem zmienić kodeki na najnowsze - nic to nie dało, zainstalowałem chrome i też to samo. Obecnie siedzę na firefoxie. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym można zrobić ? Aha dzieje się to tylko na filmikach internetowych (flash player) na normalnych wszystko gra
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
jakobs72, akurat z filmikami youtube to problem z jawą, odinstaluj sobie wszystkie aktualizacje i zainstaluj tylko najnowszą i powinno hulać, i nie zapomnij włączyć obsługi jawy w przeglądarce.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Kontakt:
Można legalnie podłączyć się przez internet z drugim komputerem za zgodą oczywiście właściciela tego komputera?
Moja mama na starość sprawiła sobie komputer i podłączyła neta ale zaczyna mnie i mojego brata męczyć wieczne dzwonienie i zdawanie 1000000 pytań na temat tego że coś jej się pojawiło a coś jej nie działa.
Podłączył bym się z domu, pousuwał to co jej się tam "zaświeca i miga".
Można tak zrobić? Nasz informatyk ma dostęp z domu do sieci komputerowej w pracy ale nie chce padalec powiedzieć jak to zrobić.
Moja mama na starość sprawiła sobie komputer i podłączyła neta ale zaczyna mnie i mojego brata męczyć wieczne dzwonienie i zdawanie 1000000 pytań na temat tego że coś jej się pojawiło a coś jej nie działa.
Podłączył bym się z domu, pousuwał to co jej się tam "zaświeca i miga".
Można tak zrobić? Nasz informatyk ma dostęp z domu do sieci komputerowej w pracy ale nie chce padalec powiedzieć jak to zrobić.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Jest to jak najbardziej możliwe, dzięki funkcji "Zdalny pulpit"
Tu masz więcej informacji
http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/176,1 ... ulpit.aspx
Tu masz więcej informacji
http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/176,1 ... ulpit.aspx
-
BogdanROX
Na komputerze nad którym chcesz przejąć kontrolę trzeba ustawić zezwalanie na podłączenie przez pulpit zdalny. Potem trzeba mieć jego IP które wpisujesz w okienko "Podłączanie pulpitu zdalnego" i gra. Ewentualnie nazwę użytkownika trzeba mieć i hasło jeśli jest ustawione. Jeśli tak nie będzie działać to są jeszcze programy specjalne do tego i wtedy na pewno zadziała 
- kupiec
- Kontakt:
to ma być legalne więc ogarnę temat z tego co ~m!s!3k podał w linku i bedę miał spokój 
dzięki panowie za radę jak się podłączę to dam znać co i jak
jeszcze zapytam, to ten program musi być na obu kompach tak? czy wystarczy jak ja to będę miał?
pifko dla was chłopaki
dzięki panowie za radę jak się podłączę to dam znać co i jak
jeszcze zapytam, to ten program musi być na obu kompach tak? czy wystarczy jak ja to będę miał?
pifko dla was chłopaki
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
-
BogdanROX
- kupiec
- Kontakt:
mów do mnie jeszczeMinisterQ pisze:jeśli komputer ma tzw. "zewnętrzne" IP
nie znam się na tym ale jeżeli w czymś to pomoże to mama ma neta z blueconnecta więc a ja z chello, jeżeli to nie pomoże to trudno
kolega coś w pracy mówił żebym sobie zainstalował jakąś tam wersje linuxa i zrobił z kompa mojej mamy serwer ale tyle z tego zrozumiałem co eskimos o sadzeniu palmy kokosowej
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD