aha dzieki no to mnie uspokoiles troche piwo dla Ciebie:-)
[ Dodano: Sob 25 Gru, 2010 ]
dostałem od goscia calego laptopa bez dysku pamieci i z uszkodzonym ekranem do nawigacji .wlozylem dysk pamiec odpalilem laptop sie uruchomil wsyztsko super jedynie ten ekran bez reakcji .Postanowilem ze rozbebesze tego laptopa i po rozlorzeniu okazalo sie ze tasma jest nie wpieta wpialem tasme i wszystko pieknie smigalo do pewnego czasu .Nagle na ekranie pokazaly sie kolorowe paski pozniej przeszlo wszystko chodzil jeszcze kilka godz i przy nastepnym uruchomieniu moglila odpalil ale niestety ekran jest caly bialy i nic nie mozna zrobic z tym
Wzialem wykrecilem matryce i przelozylem do swojego ale jest ten sam efekt bialy ekran

nie wiem co sie stalo bo nic nie wskazywalo na jakas awarie
Matryca mi sie wydaje sprawna bo za ktoryms razem odlala sie normalnie ale tylko chwile i wchodza te paski a nastepnie mleko sie robi i koniec...
Dodam ze matryca przy tym laptopie co zakupilem na czesci jest 15 cali a przy moim 14cali i tasma od tej wiekszej matrycy ma szersza kostke ale w rezultacie konczy sie taka sama jak przy tej 14 cali chodzi o kostke która sie wpina w plyte glowna wiec chyba powinno dzialac
Ogolnie bardzo mi zalezy na naprawie przez samego siebie bo w serwisie to porazka jak sie pytalem o cene

wyszlo na to ze obecnie mam dwa laptopy hp6100 na chodzie a nie mam na czym wyswietlac

jedynie jak podlacze zewnetrzny monitor to wszystko widac i nic sie nie dzieje wiec chyba grafika tez w porzadku sam juz nie wiem