zalany laptop pomocy

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
bodzio82

zalany laptop pomocy

Post autor: bodzio82 »

wczoraj w robocie moj laptop ulegl wypadkowi a wlasciwie przeszedl powodz :mrgreen: zalana jest cala matryca ,laptop przez chwile przestal dzialac ale sprezone powietrze i suszenie pomoglo i ogolnie dziala ale matryca jest zlom nie swieci ledwo co widac zreszta cala rozbebeszylem ale nie sposob tego zlorzyc zpowrotem :shock:
zamowilem z allegro uzywke i mam obawy czy wogole podejdzie z innego laptopa przelozyc?

laptop to hp 6100 dawca tez hp 6100 ale slabszy procek
dziku

Post autor: dziku »

Nie powinno być problemu. Ja mam Acera i np. części do niego pasują nie tylko z tego samego modelu ale z całej linii. Podejrzewam więc że matrycę przełożysz bez problemu - procek nie ma wpływu na ekran montowany w tym samym modelu.
Awatar użytkownika
bodzio82

Post autor: bodzio82 »

aha dzieki no to mnie uspokoiles troche piwo dla Ciebie:-)

[ Dodano: Sob 25 Gru, 2010 ]
dostałem od goscia calego laptopa bez dysku pamieci i z uszkodzonym ekranem do nawigacji .wlozylem dysk pamiec odpalilem laptop sie uruchomil wsyztsko super jedynie ten ekran bez reakcji .Postanowilem ze rozbebesze tego laptopa i po rozlorzeniu okazalo sie ze tasma jest nie wpieta wpialem tasme i wszystko pieknie smigalo do pewnego czasu .Nagle na ekranie pokazaly sie kolorowe paski pozniej przeszlo wszystko chodzil jeszcze kilka godz i przy nastepnym uruchomieniu moglila odpalil ale niestety ekran jest caly bialy i nic nie mozna zrobic z tym

Wzialem wykrecilem matryce i przelozylem do swojego ale jest ten sam efekt bialy ekran :cry: nie wiem co sie stalo bo nic nie wskazywalo na jakas awarie :?:
Matryca mi sie wydaje sprawna bo za ktoryms razem odlala sie normalnie ale tylko chwile i wchodza te paski a nastepnie mleko sie robi i koniec...
Dodam ze matryca przy tym laptopie co zakupilem na czesci jest 15 cali a przy moim 14cali i tasma od tej wiekszej matrycy ma szersza kostke ale w rezultacie konczy sie taka sama jak przy tej 14 cali chodzi o kostke która sie wpina w plyte glowna wiec chyba powinno dzialac
Ogolnie bardzo mi zalezy na naprawie przez samego siebie bo w serwisie to porazka jak sie pytalem o cene :roll: wyszlo na to ze obecnie mam dwa laptopy hp6100 na chodzie a nie mam na czym wyswietlac :shock: jedynie jak podlacze zewnetrzny monitor to wszystko widac i nic sie nie dzieje wiec chyba grafika tez w porzadku sam juz nie wiem :?:
ODPOWIEDZ