Do "komputerowców"

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

kris

Post autor: kris »

Jamszoł pisze: pod windowsem masz program windows mówi maker - tym programem sie da to zrobić
pod warunkiem że filmiki nie są w formacie mpeg-1
Awatar użytkownika
novy
Pojemność: 1000
Rocznik: 2000
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: SUV

Post autor: novy »

Właśnie coś jest nie halo bo jak otworzę program i zaiportuje plik z filmem to program się zamyka aa Format pliku filmowego to MPEG Video Format :?: :?: O co kaman :?: :?:
Mała zielona strzała na podtlenku
Awatar użytkownika
Jaszczur

Post autor: Jaszczur »

...
Ostatnio zmieniony 24 lut 2012, 04:07 przez Jaszczur, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jakobs72

Post autor: jakobs72 »

To teraz ja potrzebuję pomocy :)
Mam 2 kompy i jeden router bzzz przewodowy tp-link. w jednym kopie sieć szła po kablu z routera a drugi ma kartę bzzz przewodową też tp-link. Teraz po remoncie muszę trochę poprzestawiać mebelki i komp 1 nie będzie podłączony kabelkiem tylko muszę kupić kartę. I tu rodzi się pytanie JAKĄ? Chciałbym kupić kartę jakąś mocniejszą ponieważ w kompie zasilanym karą tp-linka poziom sygnału jest fatalny. Komp od routera dzielą 2 ściany ,odległość jakieś 6-7 metrów i co dziwnego przy otwartych drzwiach pokoju sygnał jest lepszy. Na kartę chcę przeznaczyć max z przesyłką 100zł. Na necie czytałem o kartach firmy tonze a dokładniej model tonze uw-6200rh podobno jest super. Ja wolę poradzić sie Was co kupić :)
Awatar użytkownika
Mikosz

Post autor: Mikosz »

Mam pytanko. Po formatowaniu na pulpicie folder MOJE DOKUMENTY ma ścieżke w C: i jak w prawoklik na właściwości a potem przenieść na D: to pliki w Moje dokumenty będą siedziały w D i tu jest pytanie jeśli sformatuję tylko C bez D to dane w MOJE DOKUMENTY przepadną czy nie ??
Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi....
Awatar użytkownika
S3ci0r
Pojemność: 1988
Rocznik: 1997
Generacja: MK7
Nadwozie: Hatchback

Post autor: S3ci0r »

nie powinny dlatego że zmienia się ich lokalizacja która jest przypisana do konkretniej partycji tj pierwotnie do C a po zmianie do D. formatując, formatujesz daną partycję w tym wypadku C więc wszystkie dane które są na D powinny być nietknięte ale wiadomo jak to czasem bywa i później krzaczki wychodzą. jeśli to bardzo ważne dane których nie chcesz stracić to najlepiej jak je przeniesiesz na zupełnie inny dysk :D
Awatar użytkownika
Mikosz

S3ci0r, albo mogę też zrobić w inny sposób. Skopiować dane z MOJE DOKUMENTY do D, a folderu MOJE DOKUMENTY usunąć a na to miejsce skrót partycji D i wsio :)
Awatar użytkownika
S3ci0r

możesz, ja zawsze jak robię przeinstalkę to wszystkie potrzebne mi dane kopiję na D :) a tak na marginesie to czemu chcesz formatować dysk?
Awatar użytkownika
Mikosz

Nie planuję formata ale tak na wszelki wypadek pytam. Zwlekałem z tym pytaniem od wielu miechy :P
Format wtedy robię jak wszystko się sypie mam na myśli szarpie i muli :P
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

Chłopaki, a wy mi wytłumaczcie dlaczego po postawieniu windy nie zmieniacie domyslnie lokalizacji moich dokumentów na inna partycje niz c? Oszczędzacie wtedy problemów z odzyskiem po formacie, kopiowaniem itp... Ja dodatkowo wyrzucam równiez z c folder tymczasowy windowsa - ale to już indywidualne preferencje ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
S3ci0r

bo po każdej instalacji świeżej windy trzeb znów zmieniać lokalizację moich dokumentów, ja i tak trzymam wszystko na innej partycji niż systemowa a kopiuję tylko jakieś save'y do gier i innego tego typu śmieci bo tam domyślnie są one zapisywane + ustawienia programów np mozilla z folderu documents and settings/$user/application data/ :P
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Kontakt:

Post autor: kupiec »

Mam zamiar kupić taki monitorek LG 23 LCD M237WDP z tunerem TV i mam pytanie odnośnie odbioru sygnału analogowego TV.
Czy będzie to dobry odbiór? Słyszałem że odbiór sygnału cyfrowego jest ok ale analogowy może sprawić problemy znaczy się że nie będzie "dość wyraźny".
Szukałem na necie ale nic nie mogłem znaleźć, ktoś coś wie?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
leszek
Pojemność: 1500
Rocznik: 2018
Generacja: MK1
Nadwozie: Inne

Post autor: leszek »

osobiście nie przepadam za LG.
Moja propozycja dla Ciebie to :
http://www.proline.pl/?p=SAMSUNG+23+XL2370HD
Mam taki i jest rewelka. Obraz i dzwięk. Polecam.
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować :-)
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Kontakt:

Post autor: kupiec »

A jak odbiór telewizji analogowej? Jakieś problemy z kolorami czy coś podobnego? Brak głębi w porównaniu z telewizją cyfrową?
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
lordpablo

Post autor: lordpablo »

na mój gust to taki sprzęt będzie sie tylko męczył przy tv analogowej bo i tak nie wyciągniesz jego możliwości
ODPOWIEDZ