Elektryka prąd nie tyka a żem nie elektryk to i tyka

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Kudłaty_EZG

Post autor: Kudłaty_EZG »

cidzej pisze:podoba mnie sie to okreslanie "fazy" plusem i zera "minusem" - każdy elektryk, który bedzie to czytal bedzie rył się ze śmiechu - powinniscie to wrzucic do dzialu Usmiechnij sie :D
cidzej, ale co poradzisz że jak ktoś nie jest elektrykiem prądowy/faze w 99% przypadków określi jako +, tak się jakoś utarło
nie powiem troche to razi ale ze śmiechu nie "ryłem"
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie :DDD
Jastrzab_1_8D_92

Post autor: Jastrzab_1_8D_92 »

Łapanie za słówka ma sens/znaczenie jeśli byłoby to forum elektryczne .... W tym przypadku liczy się przekaz zrozumiały dla odbiorcy/zainteresowanego...w tym przypadku nie istotne jest "fachowe" nazewnictwo, jeżeli za pomocą umownych w danej grupie nazw doprowadzimy do rozwiązania problemu.
Jeśli ktoś dysponuje wiedzą powinien wyjaśnić w sposób opisowy i zrozumiały poprawne nazewnictwo, ironia nie jest wskazana ..., bo fakt znania się np. na elektryce, nie jest równoznaczny z tym że taka osoba umie np. rozebrać i złożyć poprawnie skrzynię biegów i tu uwagi innych będą pomocne, tym bardziej jeśli będą bez terminologii technicznej.

Jastrząb
Kudłaty_EZG

Post autor: Kudłaty_EZG »

i jak, światło bangla??
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie :DDD
Awatar użytkownika
morgon

Post autor: morgon »

Kurcze nie mam kiedy podjechać tego zrobić. Skoro kiedyś ludzie mogli żyć bez prądu to moja Mama też se da radę bez jednego światła w przedpokoju :mrgreen:
ODPOWIEDZ