Vectra LPG czy montować LPG do esiora
Moderator: Moderatorzy
-
Kudłaty_EZG
mazi292, a po co sekwencja w escorcie skoro 2gen też dobrze działa
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
sekwencja ma wtryskiwacze gazu i precyzyjniej dawkuje gaz do kazdego cylindra (nie bezpośredniomazi292 pisze:czym sie rozni sekwencja od normalnego?
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Plus dodatkowo - jak sie coś zacznie dziać przy LPG - normalnym to masz duże prawdopodobieństwo , że Ci gazik wystrzeli w kolektor ssący i narobi takiego kipiszu , że będziesz żalował , że nie założyłeś sekwencji
Wydatki na ewentualną naprawę przewyższa różnice w cenie zwykła/sekwencja .
Rób jak uważasz - ja nigdy bym się nie dal namówić na zwykły .
Wydatki na ewentualną naprawę przewyższa różnice w cenie zwykła/sekwencja .
Rób jak uważasz - ja nigdy bym się nie dal namówić na zwykły .
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
Kudłaty_EZG
Jamszoł, bo się nasłuchałeś pierdółJamszoł pisze:Rób jak uważasz - ja nigdy bym się nie dal namówić na zwykły .
bo ja nigdy bym nie wywalił ponad 2tys zl na gaz do auta wartości esa
co najwyżej może przepływkę uszkodzić ale prawdopodobieństwo nie wielkieJamszoł pisze:że Ci gazik wystrzeli w kolektor ssący i narobi takiego kipiszu , że będziesz żalował , że nie założyłeś sekwencji
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
byś się zdziwił co może narobić źle serwisowana II/I generacjajarekezg pisze:co najwyżej może przepływkę uszkodzić ale prawdopodobieństwo nie wielkie
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Jamszoł
- Kontakt:
Dodaj jeszcze :jarekezg pisze:co najwyżej może przepływkę uszkodzić ale prawdopodobieństwo nie wielkie
Czujnik temp powietrza dolotowego , przepustnice , czujnik położenia przepustnicy , filtr powietrza i przy okazji rozpierdzieli wszystkie wężyki podciśnieniowe + regulator ciśnienia paliwa a przy dobrych porywach zaworek przy serwie i może całe serwo+ wywali uszczelniacze na pompie hamulcowej
Nie twierdze , że tak będzie ale to wszystko jest powiązane z podciśnieniem w dolocie i może się wy przy wybuchu
Do tego ja optuję , żeby kolega kupil nowszy wóz z LPG sekwencja lub załozył nowa sekwencje do nowszego woza .
Chyba , że tak umiowal Esc , że będzie go stykal do końca jego dni.
to tera ja sie wypowiem jako fachman od gazu
jakis czas temu zalozylem kolesiowi gaz do mkVII 1.4 16v sekwencyjną instalacje gazową ktora go kosztowała 2200zł ,a za forda dał 1800zł
cena niby przewyzszyła cena auta ale koles zaufał mi i mimo to zamontował 4 generacje
przez 7msc zrobił juz 17 tys kilometrów gaz mu sie zwraca momentalnie nie ma strzałow instalacja sie nie rozregulowala jedynie po wymianie filtrow lekka korekta mnoznika i dalej w trase
takze ja osobiscie polecam sekwencyjna instalacje 
jakis czas temu zalozylem kolesiowi gaz do mkVII 1.4 16v sekwencyjną instalacje gazową ktora go kosztowała 2200zł ,a za forda dał 1800zł
cena niby przewyzszyła cena auta ale koles zaufał mi i mimo to zamontował 4 generacje
przez 7msc zrobił juz 17 tys kilometrów gaz mu sie zwraca momentalnie nie ma strzałow instalacja sie nie rozregulowala jedynie po wymianie filtrow lekka korekta mnoznika i dalej w trase
-
emtees
Poniosło Cie trochemazi292 pisze:autko ma wielkiego kopa..
Po to się zakłada klapki albo takie fajne gumowe "bypassy" przed przepływką. U kuzyna tak było, zdarzyły się strzały w dolot i nic się nie uszkodziło. Ani przepływka, ani żaden czujnik, ani żadna plastikowa część dolotu.Jamszoł pisze:że Ci gazik wystrzeli w kolektor ssący i narobi takiego kipiszu , że będziesz żalował , że nie założyłeś sekwencji![]()
Że co? Za 800zł to może mieć dwa silnikiWydatki na ewentualną naprawę przewyższa różnice w cenie zwykła/sekwencja .
Mazi, rób jak uważasz, ale dla mnie tak jak dla jarka, z ekonomicznego punktu widzenia to bezsens wrzucanie sekwencji do essa.
-
Kudłaty_EZG
bodzio82, TAK kolektor esa bankowo wytrzyma ewentualny wystrzał którego zresztą nie będzie przy dobrze założonej/wyregulowanej gazowni
- Jamszoł
- Kontakt:
Niech no tylko się zestarzeja świece i przewody WN to najlepiej wyregulowana stara gazownia nie pomożejarekezg pisze:wytrzyma ewentualny wystrzał którego zresztą nie będzie przy dobrze założonej/wyregulowanej gazowni
Ja wiem , że przy plastikowym kolektorze to tylko sekwencja ?bodzio82 pisze:przy plastikowym kolektorze tak jak w przypadku mojego esa to tez jest glupotą sekwencje zakladac
-
Kudłaty_EZG
chodzi też tylko o ewentualny wystrzał bo założenie jest w 100% wykonalneJamszoł pisze:Ja wiem , że przy plastikowym kolektorze to tylko sekwencja ?
-
Crick