"komp się wyłączył" i inne dyskusje komputerowe
Moderator: Moderatorzy
http://w55.wrzuta.pl/film/4TLqMAUlaQ1/mov05623 tak to odbywa się na monitorze .S3ci0r pisze:z tego co napisałeś wnioskuję że bios nie widzi twojego dysku i dlatego nie odpala z niego systemu, pozamieniaj taśmy i daj znać co się dzieje, dodatkowo spróbuj wejść do biosu na odpiętym dysku, może pójdzie
-
Kwazio
Co do tego, że nie dało się odpalić bios-a to może być starsza płyta główna która nie obsługuje USB pod dos-em ;-) a klawierka nie jest na łącze ps2 tylko na USB. Wtedy możesz sobie klikać ile chcesz ;-P
Część nowszych płyt ma opcje obsługi USB pod dos, a te całkiem nowe mają standardowo obsługę USB i nie trzeba nic ustawiać w biosie ;-)
Mi jak coś nie śmiga to format i tyle
robiłem tyle lat w serwisie komputerowym i wiem iż nigdy się nie opłaca bawić z starym windows-em ;-P chyba że ktoś ma dane na dysku C ;-)
Część nowszych płyt ma opcje obsługi USB pod dos, a te całkiem nowe mają standardowo obsługę USB i nie trzeba nic ustawiać w biosie ;-)
Mi jak coś nie śmiga to format i tyle
-
Kudłaty_EZG
to by jakiś totalny zabytek musiał być nawet mój szrot (kupiony w 2006 chyba) ma i o ile dobrze pamiętam w poprzednim też pod koniec miałem klawiature pod USB i dało się BIOS odpalićKwazio pisze:Co do tego, że nie dało się odpalić bios-a to może być starsza płyta główna która nie obsługuje USB pod dos-em
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
-
Kwazio
-
Kudłaty_EZG
MinisterQ, do takich zastosowań jak najbardziej ale nie wyobrażam sobie wykorzystywania go w "tradycyjny" sposób
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
Kudłaty_EZG
Jamszoł, net, filmy, myzyka, gg i od czasu do czasu gierka