a ja do konca nie jestem przekonany do prawdziwosci tych danych - 11A *24V daje nam 264W ... to juz brakuje do obiecanych 330W a gdzie straty na cieplo ? ale co ja tam wiem
to mimo wszystko musi miec spore kondensatory, bo raczej nie da sie z wejsciowych 264W zrobic wyjsciowe 330W (nie liczac strat) - ale jak mowilem - moze sie nei znam CHINCZYKI TERAZ POTRAFIA WSZYSTKO
nie no Jurku obowiazuja nas zasada zachowania energii i inne duperele - jakby tak bylo ze dajac 10W wyciagasz 100W to na ch... nam elektrownie jadrowe ? jakby przetwornica miala sprawnosc 100% to dajac na we 264W to na wy powinienes miec 264 no chyba, ze siedza tam spore kondensatory i stanowia one SEM dla tej przetwornicy jak 11A juz nie wyrabia na wejsciu
tak pytanie poza konkursem jaka jest sprawnosc przetwornic impulsowych ?
a dobra z reszta co mnie to - wyjdzie zaraz, ze znowu chce sie klucic z Ministerkiem ... jest zajebiscie, gitara gra, bedzie dobrze
Ostatnio zmieniony 10 sty 2012, 19:53 przez cidzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Jamszoł, bo liczył moc pobieraną... wyszła niższa niż oddawana
dla Ciebie to normalne?
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
Generalnie wszystko się zgadza przy odpowiednich założeniach - jak to w reklamie. 330W zgadza się matematycznie przy założeniu dostarczenia 30V na wejście, ale znów przy 87% sprawności można uzyskać max 22A przy 13.2V na wyjściu.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 19:03 przez Jaszczur, łącznie zmieniany 2 razy.
nawet szukając na siłe się nie da tego wyjaśnić
max prąd ciągły 23A i 13.2V ale -0,5V (dopuszczalny spadek)
daje nam 23A*12,7V=292W oddawanych przy 264 pobieranych
edit.... nie doczytałem max wejściowego 30V
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie