przekładka grzanych spryskiwaczy z mk5 do mk7
Moderator: Moderatorzy
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
nie rozumiem bo:Jamszoł pisze:kupiec, czytasz ze zrozumieniem czy szukasz zwady ?
to pod co mam podłączyć? nie mam grzanej przedniej szyby o czym pisałem wcześniejJamszoł pisze:Co prawda w orginale spryski podłączone są pod przednią szybę ale co tam - pod tylną też mogą być

تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
						[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
dokładnie tak - przeca pisałem - spryski grzeją razem z przednią szybą 
Oczywiście można to podłączyć pod tylną szybę i lusterka
Ale ja osobiście dał bym dodatkowy obwód z przekaźnikiem a sterowanie przekaźnika - napięciem z zasilania tylnej szyby
Przekaźnik obok aku i dodatkowy bezpiecznik też
Nie będzie strat na prądzie a i przewodziki - jak cidzej pisze - na oko nie więcej jak 0,75mm2

Oczywiście można to podłączyć pod tylną szybę i lusterka
Ale ja osobiście dał bym dodatkowy obwód z przekaźnikiem a sterowanie przekaźnika - napięciem z zasilania tylnej szyby
Przekaźnik obok aku i dodatkowy bezpiecznik też
Nie będzie strat na prądzie a i przewodziki - jak cidzej pisze - na oko nie więcej jak 0,75mm2
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
						- kupiec
- Kontakt:
Jamszoł, no to co piszesz o zwadzie?
skoro nie mam grzanej przedniej szyby to muszę podłączyć pod tylną i to oczywista oczywistość a co do "układów" to się nie znam i dlatego założyłem ten temat

skoro nie mam grzanej przedniej szyby to muszę podłączyć pod tylną i to oczywista oczywistość a co do "układów" to się nie znam i dlatego założyłem ten temat

تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
						[*] 1.8 TD
- kupiec
- Kontakt:
Hex, panienki dobre ale nie mam przednie szyby grzanej a moje umiejętności elektryczne zaczynają i kończą się na wymianie baterii w pilocie TV  więc mnie trza wyrysować od nowa schemat
 więc mnie trza wyrysować od nowa schemat 

تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
						[*] 1.8 TD
- 
				ELpYndoL
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Grzane dysze spryskiwacza nie powodują podgrzewania płynu - przelatującego przez te dysze 
Grzane są po to , żeby w ogóle płyn mógł wylecieć z dysz
Gdy popada śnieg - roztopi się a później zamarznie to dysze będą niedrożne i G nam da , że płyn mamy do np. - 50C 

kupiec, znasz się na żarówce ?
Potrafisz dołożyć 2 kabelki do żarówki ?
Jak tak do znajdziesz i bezpiecznik i kabelek odchodzący od puszki bezpiecznikowej
Na takim bezpieczniku i kabelku napięcie pokaże się tylko wtedy , gdy wdusisz przycisk grzania szyby
A resztę , to Ci mogę schemat rozrysować i wysłać na PW

Grzane są po to , żeby w ogóle płyn mógł wylecieć z dysz
Gdy popada śnieg - roztopi się a później zamarznie to dysze będą niedrożne i G nam da , że płyn mamy do np. - 50C

kupiec, znasz się na żarówce ?
Potrafisz dołożyć 2 kabelki do żarówki ?
Jak tak do znajdziesz i bezpiecznik i kabelek odchodzący od puszki bezpiecznikowej
Na takim bezpieczniku i kabelku napięcie pokaże się tylko wtedy , gdy wdusisz przycisk grzania szyby
A resztę , to Ci mogę schemat rozrysować i wysłać na PW
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]

mam oryginalna wiazke od grzanych spryskow i jak te przewody tam maja 0,75mm kwadrat to wszystkie pieniadze a nie wiem czy tyle maja ... iten bezpiecnzik 50A
  mam oryginalna wiazke od grzanych spryskow i jak te przewody tam maja 0,75mm kwadrat to wszystkie pieniadze a nie wiem czy tyle maja ... iten bezpiecnzik 50A   to jest mini grzaleczka kilka watow a nie swieca plomieniowa
 to jest mini grzaleczka kilka watow a nie swieca plomieniowa 

bo grzana szyba+spryski to ok ale same spryski przy np -15st nie wiem czy nie uszkodzą szyby
 bo grzana szyba+spryski to ok ale same spryski przy np -15st nie wiem czy nie uszkodzą szyby