Ś M I E R Ć - N A - D R O D Z E ................
Moderator: Moderatorzy
-
MARKKO
-
adrianolkusz
no widziałem rozpitolonego motocykliste co opisywałem już kiedyś w tym temacie ale te zdjęcia mnie rozje.... Masakra... A te zwęglone zwłoki... u nas w Polsce tez sie zdarza i nie tylko w wypadkach... Takie zdjęcia powinny byc pokazywane kursantom na prawko
miałbym mniej roboty, i jeździłbym tylko ściągać koty z drzew śmietniki gasić 
-
Nanom 1
zgadzam sie...podziała nie nich jak terapia szokowa.i nawet jesli po oglądnieciu takiego materiału bedzi choc jeden wolniej (rozważniej) jezdził to znaczy ze cos to pomogłoadrianolkusz pisze:Takie zdjęcia powinny byc pokazywane kursantom na prawko miałbym mniej roboty, i jeździłbym tylko ściągać koty z drzew śmietniki gasić
- robertford
- Kontakt:
Owszem jest pokazywany filmik o tragediach drogowych - same śmiertelne - ale dopiero dla tych co mają prowadzone zajęcia aby zdjąć z konta punkty karne. Troszkę za późno.adrianolkusz pisze:no widziałem rozpitolonego motocykliste co opisywałem już kiedyś w tym temacie ale te zdjęcia mnie rozje.... Masakra... A te zwęglone zwłoki... u nas w Polsce tez sie zdarza i nie tylko w wypadkach... Takie zdjęcia powinny byc pokazywane kursantom na prawkomiałbym mniej roboty, i jeździłbym tylko ściągać koty z drzew śmietniki gasić
kolorek morski perełka
------------------------------------------
Jest FORD FOCUS 1.6 - 2002 - LIFT
- robertford
- Kontakt:
Niezłe AUDI. klik
kolorek morski perełka
------------------------------------------
Jest FORD FOCUS 1.6 - 2002 - LIFT
-
Vieczur
to teraz opowiem Wam cos zwiazanego z moimi wyjazdami do Niemiec... stalo sie to jakos pod koniec wrzesnia...
tak wiec zawsze jezdzilem do Niemiec Oplem Vectra 2.0 DTI z moim wujkiem i kuzynem... (teraz jezdze sam na wlasna reke tylko z kuzynem no ale wrocmy do przeszlosci...)
bylem z nimi praktycznie podczas kazdego wyjazdu, pewnego razu wujek postanowil przywiezc o jeden samochod wiecej i spytal sie czy moglbym byc kierowca (nie zwazajac na moje odebrane prawo jazdy)... mialem jednak jakies dziwne przeczucie i odmowilem... jak sie okazalo moze i slusznie...
oto jak auto wygladalo wczesniej.. a jak po wyjezdzie do Niemiec (policja ktora przybyla na miejsce wypadku spytala sie najpierw gdzie leza zwloki... na szczescie nikomu sie nic nie stalo)
tak wiec zawsze jezdzilem do Niemiec Oplem Vectra 2.0 DTI z moim wujkiem i kuzynem... (teraz jezdze sam na wlasna reke tylko z kuzynem no ale wrocmy do przeszlosci...)
bylem z nimi praktycznie podczas kazdego wyjazdu, pewnego razu wujek postanowil przywiezc o jeden samochod wiecej i spytal sie czy moglbym byc kierowca (nie zwazajac na moje odebrane prawo jazdy)... mialem jednak jakies dziwne przeczucie i odmowilem... jak sie okazalo moze i slusznie...
oto jak auto wygladalo wczesniej.. a jak po wyjezdzie do Niemiec (policja ktora przybyla na miejsce wypadku spytala sie najpierw gdzie leza zwloki... na szczescie nikomu sie nic nie stalo)
-
Vieczur
do wypadku doszlo w miejscowosci Cybowo pare kilometrow przed Kaliszem Pomorskim...
jest tam duzy ale dosc lagodny luk... jednak za nim bezposrednio przy drodze stoi dom oraz duuuzy dąb... znajomy prowadzil auto kiedy byl juz ciemno... wlecial w luk z szybkoscia 120 km/h i w pewnym momencie odniosl wrazenie ze jadacy z naprzeciwka TIR nieco scina zakret... znajomy odbil w prawo, kola "nawiazaly" kontakt ze zwirowym poboczem no i autem zarzucilo... doslownie o centymetry minelo dąb i chałupę (no wtedy to juz na 99% kumpel by nie zyl), wlecialo na przeciwny pas ruchu zarazem obracajac sie o 180 stopni.... zderzylo sie z jadacym z naprzeciwka renault kangoo po czym zostalo wyrzucone dalej i zawinelo sie na mniejszym drzewie... jakbyscie ujrzeli to drzewko to byscie nie uwierzyli ze moze zrobic cos takiego z autem... a bylo to drzewo srednicy takiej jak zlozone ze soba dwa przedramiona... az strach pomyslec co by bylo przy kontakcie z debem.. wtedy to vectra wygladala by jak to audi a3 pokazane przez Roberta...
tak wiec co bylo przyczyna wypadku ? SZYBKOSC I ZMECZENIE
jest tam duzy ale dosc lagodny luk... jednak za nim bezposrednio przy drodze stoi dom oraz duuuzy dąb... znajomy prowadzil auto kiedy byl juz ciemno... wlecial w luk z szybkoscia 120 km/h i w pewnym momencie odniosl wrazenie ze jadacy z naprzeciwka TIR nieco scina zakret... znajomy odbil w prawo, kola "nawiazaly" kontakt ze zwirowym poboczem no i autem zarzucilo... doslownie o centymetry minelo dąb i chałupę (no wtedy to juz na 99% kumpel by nie zyl), wlecialo na przeciwny pas ruchu zarazem obracajac sie o 180 stopni.... zderzylo sie z jadacym z naprzeciwka renault kangoo po czym zostalo wyrzucone dalej i zawinelo sie na mniejszym drzewie... jakbyscie ujrzeli to drzewko to byscie nie uwierzyli ze moze zrobic cos takiego z autem... a bylo to drzewo srednicy takiej jak zlozone ze soba dwa przedramiona... az strach pomyslec co by bylo przy kontakcie z debem.. wtedy to vectra wygladala by jak to audi a3 pokazane przez Roberta...
tak wiec co bylo przyczyna wypadku ? SZYBKOSC I ZMECZENIE
-
Mariusz Urban
-
emceha