Nie dziaające przednie wycieraczki szukam rady
Moderator: Moderatorzy
- 
				mar-ian
Nie dziaające przednie wycieraczki szukam rady
Witam.Mój problem wygląda tak że nie dziala mi jedno ramie (prawe od pasażera) lewe od kierowcy jest ok.Co może być przyczyną i jak sprawdzić.Czy to silniczek się walną tyle że dziwi mnie że nie dziala tylko jedna strona.
Czekam na rady i pozdrawiam.

Czekam na rady i pozdrawiam.
- 
				emceha
mar-ian sprawdź czy Ci przypadkiem ramię nie spadło z takiej kulki. Otwórz machę i zerknij pod podszybie bo silniczek jest jeden do obu ramion. Jest jedna listwa zakonczona dwoma "dzyndzlami" na które są nałożone prowadniki każdej z wycierazcek. Najprawdopodobniej prowadnik spadł z tego kulowego dzyndzla. Założysz i powinno działać 

- 
				Vieczur
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Może być jeszcze inna przyczyna - listwa łącząca chodzi - trzyma się "dzyndzliemceha pisze:sprawdź czy Ci przypadkiem ramię nie spadło z takiej kulki
 "
  " A ośka się up... ewentualnie jeszcze zjechane są ząbki pod ramieniem w co wątpię.
Ale też stawiam na wypiętą listwę.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
						- 
				mar-ian
- 
				Patryk
proponuje abys jeszcze sprawdzil jedna rzecz, ramie moglo spasc bo mialo ciezko krecic ramieniem wycieraczki, ja mialem tak ze oska wycieraczki jest uszczelniona takim pierscieniem jak w kranie i mi sie wytarlo, woda dostala sie do oski i po dluzszej przerwie zardzewialo i silnik sie prawie palil a wycieraczka ledwo sie przesuwala, tak wiec sciagnij jeszcze raz to ramie i wez wycieraczke w reke i sprobuj nia przesowac tak jakby to silnik wycieral szybe, jak bedzie chodzic lekko to gitarra a jak nie to daj znac bo mozesz silnik spalic 

- 
				mar-ian
- 
				Patryk
- 
				mar-ian
- 
				MARKKO

pozdrawiam
 pozdrawiam i jamszoł pewnie też będzie wdzięczny
 i jamszoł pewnie też będzie wdzięczny