Najlepsze auto na świecie..służbowe

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

vera77

Najlepsze auto na świecie..służbowe

Post autor: vera77 »

Czyli co Wasze służbowe autko potrafi :mrgreen:

moje:
- nie zwalnia na przejazdach kolejowych
-nauczyło się latać po "śpiących policjantch"
-nie boi się fotoradarów
-podjeżdza pod każdy krawężnik

ma obecnie 3 miesiące /prod 2007 , I rej. 20.06.07/ i skrzynię biegów do naprawy , klocki hamulcowe zmienieniane już 2 razy od lipca :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
morgon

Post autor: morgon »

A tak auto służbowe najlepsze na świecie. Moje potrafi to samo co Twoje, chociaż ostatnio jadąc przez Mikołów na przejeździe kolejowym wyleciałem w powietrze bo mi się wyprzedzać zachciało a przejazd jak się okazało do zbyt równych nie należał. vera77, mam takie pytanie. W czasie jazdy ściągasz nogę z hamulca? Bo niepokojący jest fakt że od lipca 2 razy klocki zmieniałaś. Moje auto służbowe to wysłużona Skoda Felicja 1.3 MPI zagazowana albo Peugeot Boxer 2.2 HDI (francuski gówniany silnik, poza tym ok). Dobry pomysł, też wrzucę fotki, tylko nie wiem kiedy.
vera77

no czasami ściągam noge z hamulca :mrgreen:
ale tym małym g... nauczyłam się jezdzić po mieście gaz-hamulec-gaz-hamulec.
Ogólnie nie lubie takich małych aut, ale plus jest taki,że wszędzie się nim wcisnę i 2-gi plus-rejestarcja- poznaniacy są mili wszędzie wpuszczają i nie muszę się pchać "na chama" :mrgreen:
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

czy ta twoja "toycia" nie ma czasem takiego fajnego silniczka 1,4 D4-D 90KM?
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
vera77

Yagr pisze:czy ta twoja "toycia" nie ma czasem takiego fajnego silniczka 1,4 D4-D 90KM?
niestety nie ma takiego,mój bank aż nas tak nie rozpieszcza.... To jest 1,0VVT-i 69 KM.
wersja chyba podstawowa, poduszki, el.lusterka i komp. . A znacie może sposób co zrobić,żeby za każdym razem mi nie piszczała gdy pasów nie zapinam? głośna muzyka jest do zniesienia na krótko.... :oops:
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

cóż, możesz poszukać "pipka" i go odpiąć... nie wiem jak to jest w yarisie rozwiązane, albo spróbowac odpiąć czujnik przy pasie
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

ja proponuje odbrac dożywotnio prawo jazdy
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

ja w firmie mam różne auta Merce,BMW,na corsie kończąc ale najlepsze numery odstawia zawsze Meriva cdti ma już trzecią turbinę i chyba wszystko już wymienione a mimo to oprócz opisywanych wcześniej rzeczy potrafi jeździć na trzech kołach co niedawno miło miejsce na drodze między Wawką a Płońskiem porostu sobie jadę a koło razem z wahaczami błotnikiem i innymi pierdołami w innym kierunku :shock:
emceha

Post autor: emceha »

orioninblue pisze:porostu sobie jadę a koło razem z wahaczami błotnikiem i innymi pierdołami w innym kierunku
Cyrkowy wuzek he he :mrgreen: Niezazdroszczę takich przygód :???:
MARKKO

Post autor: MARKKO »

i to jeszcze na warszawskich blachach i dalej sie nie wypowiem bo mam swoje zdanie na temat samochód służbowych i osób nimi jeżdżących i napewno nie wszystkim sie ono spodoba!
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2007, 09:03 przez MARKKO, łącznie zmieniany 1 raz.
emceha

Post autor: emceha »

MARKKO pisze:nie wypowiem bo mam swoje zdanie na temat samochód słóżbowych i osób nimi jeżdżących i napewno nie wszystkim sie ono spodoba!
Dołącze się do tej wypowiedzi ;) Temat do obgadania na zlocie przy "Leszku" :razz:
Awatar użytkownika
orion

emceha pisze:Temat do obgadania na zlocie przy "Leszku" :razz:
temat rzeka, ale u mnie w firmie przynajmniej nie ma białych z kratką :razz:
MARKKO

Post autor: MARKKO »

vera77 pisze:A znacie może sposób co zrobić,żeby za każdym razem mi nie piszczała gdy pasów nie zapinam?
sposoby są dwa
jeden to zapinac pasy,a drugi to siadać na zapietych pasach
Awatar użytkownika
orion

właśnie dostałem fakturę za naprawę naszej odlotowej merivki 7700pln brutto :shock: , dobrze że nie ja muszę płacić :mrgreen:
Awatar użytkownika
lordpablo

Post autor: lordpablo »

ja auto służbowe skasowałem dokładnie, był to citroen C15, a właściwie jest bo jakimś cudem go poskładali i jeździ z tym, że po mojej kasacji w swojej krótkiej karierze był bity i walony jeszcze dwukrotnie, i to przez dwóch kierowców, taki los "żółtka pocztowego" :mrgreen:
ODPOWIEDZ