plakac .... lepiej leczyc sie na glowe, kupilem ale nie ford
Moderator: Moderatorzy
-
SlaVkoEg
-
bronx
Cze,SlaVkoEg pisze:bronx, a jak z parowaniem szyb u Ciebie?? Bo jak narazie we wszystkich astrach z jakimi mialem stycznosc bylo to wielkim problememDmuchawa jest maloskuteczna
U mnie w astrze i u ojca w vektrze nic nie paruje, przynajmniej na razie:)
No i najwazniejsze w escorcie tez nic nie paruje,
-
mikruss
Zalezy ile osob w aucie i czy kombi czy habeta czy sedan. W habecie nie bylo problemu z parowaniem nawet w 5 osob, teraz mam kombi i przod mam czysciutki zawsze zadnego parowania itp, ale tyłu nie dosuszy za boga jak sie jedzie w 3 osoby, w calym bagazniku sa szybki zaparowane, chyba ze jade w trase to w tedy czasami daje rade.
Gdybyscie sie przejechali Passatem 3BG (b5 po ostatnim lifcie 2005 rok), tam to dopiero parują szyby z tył (sedan) mając 3 osoby na pokladzie tylnie szyby w drzwijach caly czas zaparowane.
Gdybyscie sie przejechali Passatem 3BG (b5 po ostatnim lifcie 2005 rok), tam to dopiero parują szyby z tył (sedan) mając 3 osoby na pokladzie tylnie szyby w drzwijach caly czas zaparowane.
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
mikruss, Jeśli hodzi o odparowanie szybek z tyłu w kombi.
Środkowe nawiewy boczne - na max do góry i na mach na zewnątrz .
Środkowe nawiewy też do góry i na zewnątrz.
W ten sposób boczne odparowują przednie boczne szyby i dalej powietrze oziębione od szyby idzie w dół do tyłu.
Ciepłe powietrze ze środkowych idzie do góry pod kątem - przechodząc tuż obok naszej głowy - odbija się o sófit i idzie wprost na szybę bocznych drzwi - napotyka po drodze i łączy się z tym powietrzem co idzie od przednich drzwi - szyba tylnych drzwi jest odparowana.
Później powietrze - już ciepłe a nie gorące - trafia na tylną boczną i tylną.
Jak mam zaparowane wszystkie szyby bo wóz stoi a w środku mam np. 4 osoby to gdy załączę dmuchawę na 3 bieg i jest ciepły silnik to po niecałych 3 minutach szyby są czyste.
Środkowe nawiewy boczne - na max do góry i na mach na zewnątrz .
Środkowe nawiewy też do góry i na zewnątrz.
W ten sposób boczne odparowują przednie boczne szyby i dalej powietrze oziębione od szyby idzie w dół do tyłu.
Ciepłe powietrze ze środkowych idzie do góry pod kątem - przechodząc tuż obok naszej głowy - odbija się o sófit i idzie wprost na szybę bocznych drzwi - napotyka po drodze i łączy się z tym powietrzem co idzie od przednich drzwi - szyba tylnych drzwi jest odparowana.
Później powietrze - już ciepłe a nie gorące - trafia na tylną boczną i tylną.
Jak mam zaparowane wszystkie szyby bo wóz stoi a w środku mam np. 4 osoby to gdy załączę dmuchawę na 3 bieg i jest ciepły silnik to po niecałych 3 minutach szyby są czyste.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
mikruss
jamszoł, może jakiś byś na to wzór wyprowadziłjamszoł pisze:W ten sposób boczne odparowują przednie boczne szyby i dalej powietrze oziębione od szyby idzie w dół do tyłu.
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
-
Rob