plakac .... lepiej leczyc sie na glowe, kupilem ale nie ford

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

SlaVkoEg

Post autor: SlaVkoEg »

w astrze to jest tak ze nawet jak nie ma wilgoci, a siadzie komplet osob to zaczyna mocno parowac i dmuchawa niezabardzo daje rade :/ sprawdzone w 4 na 4 astrach jakich jezdzilem
bronx

Post autor: bronx »

SlaVkoEg pisze:bronx, a jak z parowaniem szyb u Ciebie?? Bo jak narazie we wszystkich astrach z jakimi mialem stycznosc bylo to wielkim problemem :/ Dmuchawa jest maloskuteczna :/
Cze,
U mnie w astrze i u ojca w vektrze nic nie paruje, przynajmniej na razie:)
No i najwazniejsze w escorcie tez nic nie paruje, :)
mikruss

Post autor: mikruss »

Zalezy ile osob w aucie i czy kombi czy habeta czy sedan. W habecie nie bylo problemu z parowaniem nawet w 5 osob, teraz mam kombi i przod mam czysciutki zawsze zadnego parowania itp, ale tyłu nie dosuszy za boga jak sie jedzie w 3 osoby, w calym bagazniku sa szybki zaparowane, chyba ze jade w trase to w tedy czasami daje rade.
Gdybyscie sie przejechali Passatem 3BG (b5 po ostatnim lifcie 2005 rok), tam to dopiero parują szyby z tył (sedan) mając 3 osoby na pokladzie tylnie szyby w drzwijach caly czas zaparowane. :mrgreen:
bronx

Post autor: bronx »

dzis oszromilo na zewnatrz i przod w wewnatrz, ale to dopracujemy :)
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

mikruss, Jeśli hodzi o odparowanie szybek z tyłu w kombi.
Środkowe nawiewy boczne - na max do góry i na mach na zewnątrz .
Środkowe nawiewy też do góry i na zewnątrz.
W ten sposób boczne odparowują przednie boczne szyby i dalej powietrze oziębione od szyby idzie w dół do tyłu.
Ciepłe powietrze ze środkowych idzie do góry pod kątem - przechodząc tuż obok naszej głowy - odbija się o sófit i idzie wprost na szybę bocznych drzwi - napotyka po drodze i łączy się z tym powietrzem co idzie od przednich drzwi - szyba tylnych drzwi jest odparowana.
Później powietrze - już ciepłe a nie gorące - trafia na tylną boczną i tylną.
Jak mam zaparowane wszystkie szyby bo wóz stoi a w środku mam np. 4 osoby to gdy załączę dmuchawę na 3 bieg i jest ciepły silnik to po niecałych 3 minutach szyby są czyste.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
mikruss

Post autor: mikruss »

jamszoł pisze:Środkowe nawiewy boczne - na max do góry i na mach na zewnątrz .
Środkowe nawiewy też do góry i na zewnątrz.
Tez juz to od dawna praktykuje i dziala :D
chociarz te nawiemy nad radiem przwaznie mam zamkniete ;) bo mi na fajke dmuchaja za mocno przewaznie. :mrgreen:
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

jamszoł pisze:W ten sposób boczne odparowują przednie boczne szyby i dalej powietrze oziębione od szyby idzie w dół do tyłu.
Ciepłe powietrze ze środkowych idzie do góry pod kątem - przechodząc tuż obok naszej głowy - odbija się o sófit i idzie wprost na szybę bocznych drzwi - napotyka po drodze i łączy się z tym powietrzem co idzie od przednich drzwi - szyba tylnych drzwi jest odparowana.
jamszoł, może jakiś byś na to wzór wyprowadził ;) :mrgreen:
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

orioninblue pisze:może jakiś byś na to wzór wyprowadził
NIE !
A co do odparowywania szyb w Astrach - co się dziwicie - przecież to tylko Opel - radość w domu - wstyd na ulicy.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Rob

Post autor: Rob »

jamszoł, Dokładnie tak jak mówisz . Też mam tak ustawione i jest git . W essim nie ma problemu z parujacymi szybami . Troszkę przyparują rano ale to 2 min i czyste .
W Peugeocie to sa wiecznie zaparowane udręka straszna . i w 405 , 309 , 206 takze ople nie sa same :grin:
Zablokowany