jezeli jestes takim fachmanem to doradz cos
a co do nosnika to w sumie teraz sa tanie Pendrivey
Moderator: Moderatorzy
Jak to się mówi: "takie rzeczy to tylko w Erze..."cidzej pisze:jaki sprzet polecacie ??
Warunki:
1. musi być w stanie nakrecić film w słabo oświetlonym pomieszczeniu (kościół) w dobrej jakości, najlepiej bez użycia dodatkowych lamp czy osprzetu
2. nośnik danych - cyfrowydobrze by bylo jakby sie zmiescilo ze 2-3 godziny nagrania lub jakiś tani wymienny (np. plyty DVD)
3. rozmiar nei za duży, nalepiej coś wielkości ~aparatu lustrzenaki czy podobnego (a nie gabarytów bazuki)
4. cena ~1000pln
kolego ja mam lustro Olego a nie małpiszona na bateryjkiPrzemo pisze:i tak nawiasem mowiac do cykania zdjec to zaopatrz sie w z 20 akumulatorkow (paluszkow). mi 8 starczylo na ok 800 zdjec
![]()
zastanawiaja mnie te wysokie wartosci czulosci (np. 6400ISO) - dziwie sie, ze to nie wystarczaMn1s1ek pisze:Punkt 1 i punkt 4 się wykluczają - nie ma tanich kamer, które radzą sobie ze słabym światłem.
a tu w czym widzisz problem ?? przy cenie ~7zł za kasete o pojemnosci 60 minut spelnia jak najbardziej mój "postulat" taniości i jak napisales dobrej jakościMn1s1ek pisze:Punkt 1 i punkt 2 się wykluczają - jeśli ma być dobra jakość to uzyskasz ją tylko w formacie miniDV - a kasetki miniDV mieszczą 1 godz (max. 1,5 godz).
dzieki, w konkursie o Oscara nie bede startował, wiec moze nei bedzie tragediiMn1s1ek pisze:Pozdrawiam i życzę powodzenia (będzie potrzebne).
No pięknie wytłumaczone ...cidzej pisze:to moze zacznijmy jeszcze raz. interesuje mnie kamera dla osoby, która nie ma zielonego pojecia o sprzecie rejestrującym obraz ruchomy ale posiadajacy jakis zasob wiedzy na temat rejestracji obrazu statycznegodo rejestracji obrazu statycznego nie posługuje sie automatem tylko sprzętem pół-profesjonalnym czyli w pełni prawną lustrzanką cyfrową + komplet obiektywów
nie spotkałem lustrzanki cyfrowej na baterie - tylko i wylacznie na dedykowane akumulatory