Chip tunning
Moderator: Moderatorzy
-
osan
Chip tunning
Witam
Mam takie pytanko jakie mniej wiecej są szanse i ile mozna podkrecic silniki dieslowskie (do ilu koni).
Chodzi mi glownie o silniki:
AUDI A4 1,9 110 KM
OPEL ASTRA II 2,0 101 KM
OPEL VECTRA B
BMW E-36
ChipTunning lub jakies drobne modyfikacje, Czy da rade zmiescic sie do 1,600 zl.
P.S chodzi mi glownie o podkrecenie auta, o jakies 30-40 KM. Zeby mniej wiecej Spalanie jakos strasznie nie wzroslo.
Mam takie pytanko jakie mniej wiecej są szanse i ile mozna podkrecic silniki dieslowskie (do ilu koni).
Chodzi mi glownie o silniki:
AUDI A4 1,9 110 KM
OPEL ASTRA II 2,0 101 KM
OPEL VECTRA B
BMW E-36
ChipTunning lub jakies drobne modyfikacje, Czy da rade zmiescic sie do 1,600 zl.
P.S chodzi mi glownie o podkrecenie auta, o jakies 30-40 KM. Zeby mniej wiecej Spalanie jakos strasznie nie wzroslo.
-
emceha
Zależy od warsztatu i twoich oczekiwańosan pisze:Czy da rade zmiescic sie do 1,600 zl
Szanse są ogromne na uzyskanie nawet +30% mocy i momentu.osan pisze: jakie mniej wiecej są szanse i ile mozna podkrecic silniki dieslowskie
Przeważnie spada nawet o pół litra ropciosan pisze:Zeby mniej wiecej Spalanie jakos strasznie nie wzroslo
-
emceha
-
mikruss
TDI VW 110 PS na 130-140 sa w stanie lekko podkrecik jak nie wiecej
Oel Astra i Vectra 2.0 DTH (101 PS ) MAX 125 PS i jezeli taki wynik uzyskają to jest super czasami sie trafi 126 PS
Opel 2.0 DTL 82 PS (silnik turbo bez interoolera) - daruj sobie bo nic z tego nie bedzie....
astra i vectra B 2.2 DTR - ze 125 PS (zadko serie trzyma) do ok 148 PS (w VC do 155 PS)
no i Astra F 1.7 TD 82 PS (isuzu)- brak elektroniki silnika, wiekszy intercooler (od Omegi A 2.3 TD) zmienic cisnienie na turbo i na pompie - lekko 100 PS używając przecinaka
, młotka i 2 śrubokrętow
Co do BMW e-36
o 1.8 nie mam pojecia (90 PS) , ale 325 TDS 143 PS to sobie daruj pali jak smok, nie jedzie w ogóle, a chiptuning nie wiem czy da sie zobic, jak sie da to powygina korbowody bo to g..o nie silnik
Oel Astra i Vectra 2.0 DTH (101 PS ) MAX 125 PS i jezeli taki wynik uzyskają to jest super czasami sie trafi 126 PS
Opel 2.0 DTL 82 PS (silnik turbo bez interoolera) - daruj sobie bo nic z tego nie bedzie....
astra i vectra B 2.2 DTR - ze 125 PS (zadko serie trzyma) do ok 148 PS (w VC do 155 PS)
no i Astra F 1.7 TD 82 PS (isuzu)- brak elektroniki silnika, wiekszy intercooler (od Omegi A 2.3 TD) zmienic cisnienie na turbo i na pompie - lekko 100 PS używając przecinaka
Co do BMW e-36
o 1.8 nie mam pojecia (90 PS) , ale 325 TDS 143 PS to sobie daruj pali jak smok, nie jedzie w ogóle, a chiptuning nie wiem czy da sie zobic, jak sie da to powygina korbowody bo to g..o nie silnik
-
deathrider_85
Najlepiej kręcą się silniki grupy VW.
Jak chcesz chip'ować to jedź do firmy co ma hamownie i Ci oryginalne ECU przestroi, a nie chip'a tylko podłączy. Jeżeli będziesz stroił oryginalne ECU, to Cię chyba więcej niż 1000zł nie skasują.
http://www.godula.cc.pl/ <= napisz do nich.
Jak chcesz chip'ować to jedź do firmy co ma hamownie i Ci oryginalne ECU przestroi, a nie chip'a tylko podłączy. Jeżeli będziesz stroił oryginalne ECU, to Cię chyba więcej niż 1000zł nie skasują.
http://www.godula.cc.pl/ <= napisz do nich.
-
mikruss
deathrider_85, porządne strojenie to ok 1500 zł, ponizej ok 1200 to mozna cmoknąć ich w ..., a chiptuning np. opla 2.2 DTR 125 PS polega nie na samym przestrojeniu ecu bo sie nie da tylko trza Boxa montowac i taka impreza 1800 zł
Nie oszukujmy sie za cene do 1000 zł nikt dobrze tego nie zrobi.
Na forach audi etc. czytalem troche o partaczeniu silników TDI i jaka mielonka z tego pozostaje jak ktos tuninguje i chce tanio...
Co Opla max podniesiesz o ok 25 PS ale spalanie pozostanie to samo , co do VW silniki żrą juz troche, 110 PS nie pali za duzo ale po podkreceniu na 130 PS w trasie jest ok bo do 6 litrow, ale w miescie (wrocław) tragedia-8 to takie minimum, a zimą nawet do 9, gdzie 110 PS spali moze max 7...
Nie oszukujmy sie za cene do 1000 zł nikt dobrze tego nie zrobi.
Na forach audi etc. czytalem troche o partaczeniu silników TDI i jaka mielonka z tego pozostaje jak ktos tuninguje i chce tanio...
Co Opla max podniesiesz o ok 25 PS ale spalanie pozostanie to samo , co do VW silniki żrą juz troche, 110 PS nie pali za duzo ale po podkreceniu na 130 PS w trasie jest ok bo do 6 litrow, ale w miescie (wrocław) tragedia-8 to takie minimum, a zimą nawet do 9, gdzie 110 PS spali moze max 7...
-
deathrider_85
-
osan
To czyli wedlug was oplaca sie bawic i podkrecic Silnik o te 30 KM, czy gra nie warta jest swieczki (ogolnie chodzi mi teraz o AUDI A4).
Ogolnie tak myslalem,ze jakbym sprzedal mojego essa to bym kase za niego przezznaczyl na ten chip tuning, Jakies alu 17" z oponami i moze nowe lampy. Mysle ze by styknelo
Ogolnie tak myslalem,ze jakbym sprzedal mojego essa to bym kase za niego przezznaczyl na ten chip tuning, Jakies alu 17" z oponami i moze nowe lampy. Mysle ze by styknelo
-
deathrider_85
-
Tfaruk
-
emceha
-
deathrider_85
emceha pisze:Zgadza sięmikruss pisze:325 TDS 143 PS to sobie daruj pali jak smok, nie jedzie w ogóleLepszy jest ten 2.9 z e46
![]()
Tfaruk, mniej wiecej od 20 do 30 % przyrostu mocy
No nawet nie denerwujcie mnie, że to nie jeździ. Planuje kupić BMW, albo Omegę z tym silnikiem w przyszłości i ją zawirusować.
Wiem, że jeśli chodzi o usterki to głównie pompa paliwa siada, a poza tym silniczek jest oki.