Chip tunning

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

deathrider_85

Post autor: deathrider_85 »

Mój znajomy miał 525tds i mówił, że jak w mieście jeździ do 120km/h to mu 7l pali, czyli naprawdę znośnie. Nadmienię, że gość kiedyś pracował jako straż miejska :].
mikruss

Post autor: mikruss »

No to ja cos powiem o e-46 i 525 tds
co dzien jezdze taką do pracy, silnik pracuje dosc ladnie ale spalanie masakra-lekko 10/100km ropska, do tego wg mnie nie jedzie!!!!
no jakos tam na 3 biegu sie zbiera ale moj ess 1.6 mysle ze spokojnie by to lyknął, do tego ten silnik w ogóle sie nie nadaje na wirusowanie, a ten z omegi to juz w ogóle bo to jeszcze ten starszy model ;)
Jezeli omege to tylko 2.5 V6 bena bo spalanie to samo lub Omesia b po lifcie i 2.2 diesel ;)
buma jest dobra tylko w benie lub ewentualnie 3.0 diesel lub nowsze jednostki 2.0d i to juz jedzie i spalanie jest znosne....
deathrider_85

Post autor: deathrider_85 »

To chyba będę musiał rozważać BMW 2.5 lub Omegę B 2.5 na dobrej sekwencji.
mikruss

Post autor: mikruss »

deathrider_85 pisze:Omegę B 2.5 na dobrej sekwencji
ale naprawde dobrej i niech pali gazu 15/100 ale silnik w tedy zyleta bedzie ;)
emceha

Post autor: emceha »

Roberto1989, dla mnie ten silnik to jakaś porażka i tyle :( Nie dość że żre jak smok to te 260 Nm jest z jakiejś innej bajki. 260Nm powinno rolowac asfalt a moim zdaniem Bi Em Dablju okłamuje klientów pisząc że to ma 260 niutków. Moje XR3i ze 130 konną benzyną dawało radę siedzieć takiej bumce na dupie i bumka nie odjeżdżała jakoś specjalnie.

Tu jest odwrotna kwestia jak w Audicach. Tam 1.9 jest kurewsko oszczędnym silnikiem a 2.5 już żre a tu w BMW większy silnik (ten o którym pisałem z e46 potrafi mniej spalić niż ten montowany w 325tds :-|
Awatar użytkownika
Robert89

Post autor: Robert89 »

No wiadomo że taki silnik musi swoje spalić. Ale nie moge powiedzieć że należy do najwolniejszych ;) Oczywiście każdy ma swoje zdanie i myśle że ten silnik w trójeczce nie byłby taki zły :mrgreen:
ODPOWIEDZ