klapa tylnia+dodatek o filtrze jak montować
Moderator: Moderatorzy
klapa tylnia+dodatek o filtrze jak montować
ost przegladalem forum i widzialem na jednym zdieciu ze ktoś se tylniam klape przerobil
tablice wywalili wszystkie znaczki
ciekawi mnie jedno tam gdzie tablica byla tam dolozyl blachę i spawal czy nawalil tam szpachel mam plan sobie to zrobić umnie ale zanim to zrobię kupie inna klapę żeby ja przerobić zanim cos se popsuje
albo może ktoś ma tylniom klapę na sprzedasz chętnie kupie
tablice wywalili wszystkie znaczki
ciekawi mnie jedno tam gdzie tablica byla tam dolozyl blachę i spawal czy nawalil tam szpachel mam plan sobie to zrobić umnie ale zanim to zrobię kupie inna klapę żeby ja przerobić zanim cos se popsuje
albo może ktoś ma tylniom klapę na sprzedasz chętnie kupie
- Załączniki
-
- SSA42486.JPG (58.77 KiB) Przejrzano 75 razy
Ostatnio zmieniony 27 cze 2008, 21:47 przez lostlast, łącznie zmieniany 2 razy.
-------------------------------------------------------------
--Ford to rzecz najlepsza co morze cie spodkac--
-
deathrider_85
a pod ta blache trzeba cos dac zeby niedostala wygiec
a ten napisy plastikowe sa przyklejone czy wczepione w koroserie te 16v i eskort
a znalazlem cos ciekawego dzis co sadzicie o tym silniku w chromie czy co to jest
a ten napisy plastikowe sa przyklejone czy wczepione w koroserie te 16v i eskort
a znalazlem cos ciekawego dzis co sadzicie o tym silniku w chromie czy co to jest
Co do blachy - chyba nie ma sensu, nie bedzie się giąć (dobrze wspawana oczywiście).
Napisy są klejone taką piankową taśmą (piankową znaczy grubą)
Po zerwaniu zawsze zostaje trochę tasmy, ale jeśli chcesz spawać tablicę to mozna niedelikatnie to zerwać, np. nożem, klapa i tak do lakierowania. Ja zrywałem ale tuż przed lakierowaniem całego tyłu więc nie bawiłem się w zmywanie - lakiernik to przygotował już, tak samo listwy boczne.
Silnik, zajebisty, mi sie taki marzy u siebie. KOCHAM CHROM!
Napisy są klejone taką piankową taśmą (piankową znaczy grubą)
Silnik, zajebisty, mi sie taki marzy u siebie. KOCHAM CHROM!
dzieki oby 2 posty pomocne
a ten filter chce se zrobic ale niewiem gdzie mam jedna rurke podlaczyc od tego filtra bo tam jest czarna rurka od silnika od pokrywy na silniku
wie ktos co zniom zrobic
a ten filter chce se zrobic ale niewiem gdzie mam jedna rurke podlaczyc od tego filtra bo tam jest czarna rurka od silnika od pokrywy na silniku
wie ktos co zniom zrobic
-
emceha
To jest odma odprowadzająca pary oleju do puchy filtra powietrzalostlast pisze:ten filter chce se zrobic ale niewiem gdzie mam jedna rurke podlaczyc od tego filtra bo tam jest czarna rurka od silnika od pokrywy na silniku
wie ktos co zniom zrobic
- puszczasz rurkę pod auto i pary oleju kapią sobie swobodnie na asfalt (niepolecam)
- puszczasz rurkę w jakąś butelkę np po Coca Coli i mocujesz gdzies nisko w komorze silnika (rozwiązanie żywcem wzięte z maluszków po przeróbkach
- kupujesz lub robisz sobie sam coś takiego jak Oil Catch Tank (tu masz link do tematu w którym trochę o tym było gadane http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.p ... k&start=15 )
-
emceha
to jest skomplikowane chyba se dam z tym spokuj skad ja to wezme zapytam umnie co oni robia ale jak nic sie nieda to dam se spokuj dzieki wam za pomoc
oki jak ktos wie jak to< zrobic ten inny filter to niech wypisz ekrok po kroku niemcy niewiedza co to jest
oki jak ktos wie jak to< zrobic ten inny filter to niech wypisz ekrok po kroku niemcy niewiedza co to jest
Niemcy wiedzą i to doskonale ale jak chcesz to masz po polsku
1. wywalasz seryjną puszkę z filtrem
2. w miejsce starej puszki zakładasz filtr stożkowy o odpowiedniej średnicy i renomowanej firmy
3. montujesz to tak żeby filtr się nie poruszał
4. dla lepszego efektu gumową rurę od filtra zastępujesz ładną polerowaną rurą metalową
5. wąż od odmy skracasz i montujesz na nim malutki filterek
6. robisz osłonę filtra stożkowego żeby nie nagrzewał się się od silnika
7. robisz dolot zimnego powietrza na stożek np. z otworu w zderzaku lub w błotniku czy na masce.
i jazda
Verstehst Du ?
1. wywalasz seryjną puszkę z filtrem
2. w miejsce starej puszki zakładasz filtr stożkowy o odpowiedniej średnicy i renomowanej firmy
3. montujesz to tak żeby filtr się nie poruszał
4. dla lepszego efektu gumową rurę od filtra zastępujesz ładną polerowaną rurą metalową
5. wąż od odmy skracasz i montujesz na nim malutki filterek
6. robisz osłonę filtra stożkowego żeby nie nagrzewał się się od silnika
7. robisz dolot zimnego powietrza na stożek np. z otworu w zderzaku lub w błotniku czy na masce.
i jazda
Verstehst Du ?
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
i ma to tak wygladac czy jak
czy ta puszka musi miec
druciaka ta gapka
czy jest dzielona na pol czy napol ale niedokonca
i poco ten filter jest
czy ta puszka musi miec
druciaka ta gapka
czy jest dzielona na pol czy napol ale niedokonca
i poco ten filter jest
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
takie cos to ja zrobiłem z puszki na kawe i druciaka do mycia garów koszt ok 9 zł i co trzy lub cztery miesiące ok 2-2,50 zł komplet trzech druciaków. plusem było to że puszka była otwierana i druciak wymienny wiec można było czyścić co pewien czas. odma wchodziła do samego dna puszki a przewód odprowadzający opary już "przeczyszczone" był zamocowany w deklu puszki.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty