Elektronika, Telewizja

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

kvazi555

Elektronika, Telewizja

Post autor: kvazi555 »

Mamy na forum jakiegos speca od telewizji?:>
jaras231

Post autor: jaras231 »

a co potrzebujesz??:)
kvazi555

Bartek w tym jestem profesjonalista ale mam wiekszy problem do rozwiazania co prawda, ale w necie znalesc na niektore pytanie odpowiedzi nie moge... moje notatki wygladaja... nie wygladaaja wogle :)

Dlaczego w praktyce w PAL-u wykorzystuje się tylko 575 linii do przekazania treści obrazu? Co
dzieje się z pozostałymi liniami?

Na jakiej zasadzie działa kineskop typu OLED?

Na jakiej zasadzie działa kineskop typu OLED?

Wykres czasowy przebiegu sygnału w standardzie D2-MAC, opisać wszystkie jego składowe,
wymienić zalety systemu D2-MAC w porównaniu z innych systemami.

jak by ktos wiedzial gdzie szukac to bym byl bardzo wdzieczny:)
kvazi555

Jakiego typu telewizor można skręcić w rurkę bez uszkodzenia...
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

kvazi555 pisze:laczego w praktyce w PAL-u wykorzystuje się tylko 575 linii do przekazania treści obrazu? Co
dzieje się z pozostałymi liniami?
chodzi ci o te chrominancje, luminancje ?? pozwole sobie zacytować: "The PAL colour system is usually used with a video format that has 625 lines per frame (576 visible lines, the rest being used for other information such as sync data and captioning)"

OLED to Oragnic LED, działa zapewne na takiej samej zasadzie jak każdy inny wyświetlacz OLED stosowany np. w mp3/4 http://pl.wikipedia.org/wiki/Organic_Li ... ting_Diode

co do pytanie o skręcanie wyświetlaczy w rurke to zacytuję jedną z zalet wyświetlaczy OLED: "W procesie produkcji materiał organiczny może być naniesiony na odpowiednie elastyczne i lekkie podłoże, daje to możliwość produkcji zwijanych wyświetlaczy, ekranów wszytych w odzież, oraz lżejszych komputerów przenośnych."
ODPOWIEDZ