Potrzebna rada

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nonam

Post autor: nonam »

A ja bym w ogóle je wywalił i pomalował stalaka ładnie na czarno, wg mnie tak by wyglądało najlepiej ;P
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.

Kierowca bombowca.
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Nio - czrny mat na fele , bez kołpaków.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
jozek

Post autor: jozek »

Mam esiegio w takim samym kolorze. Kiedyś zastanawiałem się nad pochromowaniem felg. Niestety (...) finanse :???:
Tigerbart

Post autor: Tigerbart »

Ja bym wywalił te kołpaki i pomalował stalówki, tak jak mówi Nonam i Jamszoł. Tyle, że nie na czarno - nie wygląda to ciekawie że tak powiem. Wybrałbym jasny kolor ale nie biały, bo przy twoim kolorze auta nie pasuje. Białe stalówki pasowałyby do nebieskiego. Proponuje szare,srebrne... Możesz też zrobić białe napisy na oponach, co ty na to?
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Ja proponowałem czarne , co nie znaczy , że mi się podobają.
Kiedyś malowano na ten sam kolor co blachę lecz 2 - 3 tony jaśniejsze.
Warto też się nad taką opcją zastanowić.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

a ja tak w zasadzie proponuję sobie odpuścić i zbierać na alu felgi przez zimę ,
bo jak to się mówi "z g... bata nie ukręcisz" :razz:
do tego powalczyłbym z korozją przy wlewie
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
lordpablo

Post autor: lordpablo »

łukasz alu to po zimie, każdy wulkanizator powie Ci, że zimóweczki lepiej montować na stalówkach,
Awatar użytkownika
orion

przecież napisałem aby zabierał przez zimę kasiorkę, a niby dlaczego zimówki lepiej zakładać na stalówki, czy opona zimowa jest w jakiś szczególny sposób skonstruowana do felgi stalowej, jedynym argumentem może być to, że sól niszczy powłokę lakierniczą na feldze , chociaż do mnie to nie trafia i skompletowałem sobie 4 aluski na zimówki :razz:
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

orioninblue pisze:a niby dlaczego zimówki lepiej zakładać na stalówki
ze względu na warunki jazdy w zimie a nie ze względu na charakter opon. Stalówki są mniej podatne na uszkodzenia, zwłaszcza na naszych dziurawych drogach. Latem można bez większych problemów omijać co większe dziury natomiast zimą czasem jest za ślisko aby to zrobić a czasem po prostu nie widać nierówności. Ponadto alusy w niskich temperaturach stają się bardziej kruche i tak gdzie stalówka się tylko trochę wygnie to alufelga się ukruszy.
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
orion

nie zgadzam się , jeżeli by tak do wszystkiego podchodzić to najlepiej było by jeździć wozem pancernym albo czołgiem :razz: róbta jak chceta ja tej zimy będę latał na alufelgach na oponach 195/55/R15 bo na takiej oponie jeszcze mam jako taką trakcję i alu lepiej wygląda ;)

lans musi być :razz:
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

orioninblue, nikt cię nie namawia na zmianę alu na stalówki, wytłumaczyłem tylko dlaczego w naszych warunkach pokutuje taki pogląd ;) I jest w tym sporo racji :)
Oczywiście współczesne felgi aluminiowe są jak najbardziej przystosowane do użytkowania zimą ale nie zmienia to faktu że naprawa takiej felgi po ostrym kontakcie z krawężnikiem będzie dużo kosztowniejsza niż wyklepanie stalówki. Przeczytaj sobie ten tekst http://www.opony.com.pl/forum/forum.asp ... n=10&ID=24
dość dobrze oddaje istotę sprawy.
ps. to nie autoreklama - zbieżność imienia autora tego tekstu i mojego przypadkowa :)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Tigerbart

Post autor: Tigerbart »

Ja też mam zimówki na alu 14' i zasuwam na nich juz 2 zimowe sezony. Nie ma kompletnie różnicy podczas użytkowania, chyba że w coś się wjedzie jak np w/w krawężnik :mrgreen:
ODPOWIEDZ