co was irytuje na drogach??

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

deathrider_85

Post autor: deathrider_85 »

nonam pisze:deathrider_85, ale jak ładnie się z tymi sprężynami prezentuje :mrgreen: A jak ładnie się w zakrętach trzyma :mrgreen:
Hehe... widziałem na PJ, naprawdę klasa :).
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Taaa :mrgreen: ale na wczasy pojechał moim Esim a nie swoim.
Ja podwyższyłem swojego a Mati obniżył :razz:
Tam gdzie ja wjadę to Mati musi iść piechotą :mrgreen:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Pexu
Kontakt:

Post autor: Pexu »

A mnie wkurw*** korki i jełopy wpychające się na chama oraz ci co wyprzedzają wszędzie i wszystko! Zero myślenia...
..::Decybel::..

Post autor: ..::Decybel::.. »

Mnie do szału doprowadzają twórcy korków, czyli "kierowcy" którzy stoją pod światłami na zatłoczonym skrzyżowaniu i siedzi sobie taki szofer, patrzy, o... zielone światło... chyba za chwile pasuje zacząć wrzucać jedynkę... :evil: albo nie, nie ma sensu już jest żółte spowrotem... :evil: :evil: :evil:
kvazi555

Post autor: kvazi555 »

Pexu, chciałem to samo napisac...
Tfaruk

Post autor: Tfaruk »

..::Decybel::.. pisze:Mnie do szału doprowadzają twórcy korków, czyli "kierowcy" którzy stoją pod światłami na zatłoczonym skrzyżowaniu i siedzi sobie taki szofer, patrzy, o... zielone światło... chyba za chwile pasuje zacząć wrzucać jedynkę... :evil: albo nie, nie ma sensu już jest żółte spowrotem... :evil: :evil: :evil:
Polscy kierowcy mają taką przypadłość. Byłem w szoku kiedy zobaczyłem jak jeździ się po Atenach. Tam włącza się zielone i wszyscy ruszają prawie z piskiem - coś pięknego.
Ostatnio, aż strąbiłem takiego (rzadko mi się zdarza używać sygnałów dźwiękowych) to jeszcze później dziadek coś mi tam wygrażał - po prostu rozpacz....

Najgorsze jest to, że na niektórych światłach przejeżdżają 4 samochody, a mogłoby 10-15...

Poza tym denerwują mnie ludzie, którzy jadąc na drodze 40km/h ciągle jeszcze przyhamowują.
mejo__adamus

Post autor: mejo__adamus »

Tfaruk pisze: Poza tym denerwują mnie ludzie, którzy jadąc na drodze 40km/h ciągle jeszcze przyhamowują.
może miał przyklejonego liścia dębowego z klubu seniora :P na takich trzeba uważac :P
Awatar użytkownika
Jamszoł
Kontakt:

Albo jakaś blondi gadała przez telefon i jednocześnie się malowała bo w domu nie zdążyła :mrgreen:
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Kontakt:

Post autor: kupiec »

Panowie Tfaruk i Decybel bez przesady z tym ruszaniem ze skrzyżowania. ja mam prawko od 17 lat i troche zjeździłem polski i francji. dla mnie gwałtowne (z piskami) ruszanie nic nie da, wystarczy płynnie ruszać a wszystko będzie ok.
wk...ia mnie jazda debili, prostaków, padalców, idiotów itd, itp o nr rej. zaczynających się na W i P. tłumaczenie że nie mają czasu jest dla mnie bzdurą wyssaną z palca. zawsze przez radio mówię że jak chcą się zabić to proszę bardzo to wolny kraj ale niech oszczędzą innych.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

A nie coraz bardziej wk...a tona śmieci przy każdym kilometrze drogi... te puszki, butelki, gazety i wszechobecne pety... Przecież płaca gdzieś za wywóz śmieci, to taka filozofia wrzucić puszkę do reklamówki i wyrzucić do kosza na najbliższym postoju? Kiedyś gość z jadącego przede mną gofra wywalił do rowu karton chyba po mega maxi pizzy... musiał sie nielicho napocić żeby mu się w oknie zmieścił.... A ja sobie później spaceruje po lesie a tu, O podgrzybek... tuz przy podpasce wywalonej przez okienko samochodu. Ale to nie tylko domena kierowców bo jak mozna wytłumaczyć logicznie wywiezioną w las, 3km do najbliższej osady muszlę klozetową do kompletu ze starą kanapą? Jestem jeszcze w stanie zrozumieć zasrane parkingi - człowiek wysrać sie musi a nawet toy toya nie postawią... Z drugiej strony jak juz postawią to postoi góra 3 dni i jakiś neandeltalczyk uzna go za dobry materiał na ognisko...
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Majkel

Post autor: Majkel »

..::Decybel::.. pisze:chyba za chwile pasuje zacząć wrzucać jedynkę... :evil: albo nie, nie ma sensu już jest żółte spowrotem..
kupiec pisze:dla mnie gwałtowne (z piskami) ruszanie nic nie da, wystarczy płynnie ruszać a wszystko będzie ok.
Chodzi dokładnie o to samo :!: Nie chodzi o ruszanie z piskiem tylko sprawny wjazd i opuszczenie skrzyżowania. Jak jeździłem po Austrii, Niemczech i Francji to tam jest na prawdę szał :!: Tam można spokojnie ruszać jak włączy się zielone nawet nie patrząc przed siebie (chociaż mimo wszystko nie polecam :D ) bo auta przed nami ruszają równocześnie.
Awatar użytkownika
Jamszoł
Kontakt:

Majkel pisze:bo auta przed nami ruszają równocześnie.
Jak w wojsku - kompania rusza od razu cała a nie rzędy po kolei.
Awatar użytkownika
morgon

Post autor: morgon »

Kiedyś czytałem ciekawe stwierdzenie że w Polsce rekordowo mała liczba samochodów przejeżdża na zielonym świetle ale rekordowo duża ilość na żółtym i czerwonym
deathrider_85

Post autor: deathrider_85 »

morgon pisze:Kiedyś czytałem ciekawe stwierdzenie że w Polsce rekordowo mała liczba samochodów przejeżdża na zielonym świetle ale rekordowo duża ilość na żółtym i czerwonym
To jest szczera prawda niestety.
Ale tak to jest jak zielone świeci się 10sekund.
Awatar użytkownika
morgon

Post autor: morgon »

deathrider_85 pisze:Ale tak to jest jak zielone świeci się 10sekund.
Ja bym raczej powiedział że to wina nieumiejętnego ruszania
ODPOWIEDZ