Nareszcie zgromadziłem czesci
Moderator: Moderatorzy
Nareszcie zgromadziłem czesci
No to juz czas na naprawę mojego kochanego essa
Zderzak juz mam z swiatlami mgielnymi [świateł nie mam ale cos skombinuje )
Błotnik mam,
Jutro do odebrania swiatla przednie moje kochane anielskie Angel eyes
mam nadzieje ze dobre beda
jesli mozna pordzcie mi
jak najlepiej zdemontować błotnik i nowy wsadzić w to miejsce czy trzeba jakieś extra sruby kupic czy jak to jest
oraz jak podlaczyc Angel eyes
moze będzie parę relacji z wymiany
Zderzak juz mam z swiatlami mgielnymi [świateł nie mam ale cos skombinuje )
Błotnik mam,
Jutro do odebrania swiatla przednie moje kochane anielskie Angel eyes
mam nadzieje ze dobre beda
jesli mozna pordzcie mi
jak najlepiej zdemontować błotnik i nowy wsadzić w to miejsce czy trzeba jakieś extra sruby kupic czy jak to jest
oraz jak podlaczyc Angel eyes
moze będzie parę relacji z wymiany
-------------------------------------------------------------
--Ford to rzecz najlepsza co morze cie spodkac--
-
Tigerbart
-
mlody84-07
http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=6081 poczytaj tutaj o wymianie lamp tez duzo pytalem co i jak 
If you're like us, calling all riders, roll up beside us, no place to hide us,
all freedom fighters, let's unite us, switch on your nitrous and...let's.. go...
nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj pal ruszaj..
all freedom fighters, let's unite us, switch on your nitrous and...let's.. go...
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
aby zdemontować stary błotnik musisz najpierw rozwiercić miejsca zgrzewów, najlepiej najpierw cieniutkim wiertłem a potem coraz grubszym aż otwór będzie pokrywał cały zgrzew. Musisz mieć dobre wiertła bo zgrzewy są cholernie twarde. Dodatkowo błotnik jest mocowany 2 śrubami od środka do tej powierzchni wzdłóż drzwi na której są zawiasy. Możesz mieć te śruby zapaćkane jakąś pastą głuszącą więc trzeba oczyścić bo nie złapiesz kluczem. Jak to zrobisz to ściągasz błotnik i zakładasz nowy. W tym nowym, o ile nie ma, też trzeba nawiercić otwory dokładnie tam gdzie stary miał zgrzewy. Pozostaje później poskręcać to wszystko krótkimi śrubami (zwykłe śruby+nakrętki+podkładki dostosowane grubością do otworów - nie pamiętam czy to m5 czy jakieś podobne były). Nie zapomnij o tych 2 śrubach koło zawiasów). Ja dodatkowo powierzchnię łączenia posmarowałem masą poliuretanową boll i polecam takie rozwiązanie.lostlast pisze:jak najlepiej zdemontować błotnik i nowy wsadzić w to miejsce
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
dzięki wszystkim za pomoc ale co do moich swiatel to muszę do jutra czekac bo dostawa nie doszła mówili mi ze zasilanego było i nikt juz niejechal z czesciami
sorry za więcej niż 4 zd
kto wie jak to podlaczyc
sorry za więcej niż 4 zd
kto wie jak to podlaczyc
- Załączniki
czarne to masa czerwone powiedzmy prad jak wlozysz lampy zobacz z kostki auta w ktorym miejscu jest masa zlacz te 3 kabelki czarne razem i wetknij w miejsce masy (lub tylko jeden) teraz polacz wszystkie czerwone (lub wybierz ten od pary czarnego) i znadz w kostce gdzie bedzie miejsce w ktorym ring sie zapali i juz wiesz w ktore kable musisz sie wciac. a reszte to chyba masz w kostce
to znaczy
niebieski z czarnym to sa dlugie czy jezdne
czerwono czarny to jezdne czy te pierwsze co wlonczysz
bialo z czarnym co to jest ,,,,,
i pod co podlaczyc te czerwono z bialym te co sa ich 6 sztuj 3 czerwone i 3 czarne
niebieski z czarnym to sa dlugie czy jezdne
czerwono czarny to jezdne czy te pierwsze co wlonczysz
bialo z czarnym co to jest ,,,,,
i pod co podlaczyc te czerwono z bialym te co sa ich 6 sztuj 3 czerwone i 3 czarne
ja pisalem tylko o tych wystjacych z lampy cienkich par czerwono czarnych one powinny byc od ringow a ta reszte kabli nie masz w kostace? tylko luzem ? daj jakas fotke z wiekszej odleglosci
tryb 3,czerwony to mijania z długimi długie
tryb 2,niebieski to mijania normalne
tryb 1,bialo i czerwony to sa ring i ta ugury oraz nadole
tak to ma wygladac cy jak
tryb 2,niebieski to mijania normalne
tryb 1,bialo i czerwony to sa ring i ta ugury oraz nadole
tak to ma wygladac cy jak
- Załączniki
-
- test.JPG (95.6 KiB) Przejrzano 82 razy
chodzilo mi zebys pokazal tyl lampy tak jak ta moja fotka

i spojrz na nia tez tak masz ze masz kostke i te 3 pary kabelkow (3czerwone i 3czarne)?
jesli tak to :
1.chodzi o to ze kostki z auta laczysz ta z lamp ale to na sam koniec
2. a te luzne kabelki czerwone wszytkie do siebie czarne wszystkie do siebie i czarne to masa czyli czarny kabel w kostce od auta
3.patrzysz ktore to gniazdo (lewe pare czy srodkowie itd) wkladasz tam te skrecone razem 3 czarne kable
4.teraz laczysz ze soba wszytkie czerwone i wtykasz w gniazdo pokolei obserwujac w ktorej pozycji ringi sie zapala
5.i wtedy bedziesz wiedzial w jakie kable sie wpiac i bedziesz mial to podlaczone na jedej kostce.
moze ktos inny bedzie umial to lepiej wytlumaczyc bo ja sam mialem problemy z podlaczeniem

i spojrz na nia tez tak masz ze masz kostke i te 3 pary kabelkow (3czerwone i 3czarne)?
jesli tak to :
1.chodzi o to ze kostki z auta laczysz ta z lamp ale to na sam koniec
2. a te luzne kabelki czerwone wszytkie do siebie czarne wszystkie do siebie i czarne to masa czyli czarny kabel w kostce od auta
3.patrzysz ktore to gniazdo (lewe pare czy srodkowie itd) wkladasz tam te skrecone razem 3 czarne kable
4.teraz laczysz ze soba wszytkie czerwone i wtykasz w gniazdo pokolei obserwujac w ktorej pozycji ringi sie zapala
5.i wtedy bedziesz wiedzial w jakie kable sie wpiac i bedziesz mial to podlaczone na jedej kostce.
moze ktos inny bedzie umial to lepiej wytlumaczyc bo ja sam mialem problemy z podlaczeniem
no to raczej nie ma roznicy czyli tak jak napisalem musisz znalesc kabel od siwiatel mijania i mase w kostce wychodzacej z auta i wpiac sie w te kable i zrobione przynjamniej ja tak zrobilem
tylko mysle nad tym np te ringi sa 2 + swiatelko u góry i na dole to razem jest 4lampy to nie ma różnicy w dostawie prąduMrowa pisze:no to raczej nie ma roznicy czyli tak jak napisalem musisz znalesc kabel od siwiatel mijania i mase w kostce wychodzacej z auta i wpiac sie w te kable i zrobione przynjamniej ja tak zrobilem
maz mk7 zrób foto jak możesz