Pomóżcie staremu Glofikowi mojej Mamy !!!
Moderator: Moderatorzy
-
longer1981
Pomóżcie staremu Glofikowi mojej Mamy !!!
Witam mam takie pytanko,mama jezdzi VW GOLFEM 2. 1.3 Bęzyna, - jak zimny trzeba go trochę przycheblować żeby zapalił i zauważyłem że przykopci baiłym dymem jak się go przygazuje.Gasnął jak był ciepły,ale podkręciłem mu troche obroty,bo były troche za małe.Golfik chodzi poz tym OK - tylko ten dymek biały i cheblowanie jak zimny, pomóżcie jak wiecie co może być grane.To moja TEŚCIOWA,a więc nie jest to śmieszne !
Ostatnio zmieniony 21 mar 2009, 07:02 przez longer1981, łącznie zmieniany 1 raz.
-
longer1981
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
longer1981 pisze:wiem że niedawno była wymieniona chłodnica,ponieważ samochód został przegrzany
Tak - może .longer1981 pisze:czy to może mieć jakiś związek z tą bolączką Golfika ?
Mogło dojść nawet do pęknięcia głowicy i jest to bardzo prawdopodobne.- Bardzo czyli na 70 % - według mnie.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
longer1981
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
i nie będzie - pęknięcie będzie w głowicy w środku jak ją zdejmniesz , to w tedy można to sprawdzić i to nie w domu , tylko w jakimś lepszym warsztacie , gdzie mogą sprawdzić ją pod ciśnieniem.longer1981 pisze:.Na silniku nie ma jakiś widocznych wycieków
Gołym okiem można tego nawet nie zauważyć..
Dodatkowo - głowica się rozszczelnia jak jest gorąca a woda/płyn dostaje się nad tłok a nie na zewnątrz.
Woda/płyn nad tłokiem powoduje , że nie można odpalić silnika lub jest to utrudnione.
Owszem , jak pęknie gdzie indziej , to może płyn być nnp. w oleju - to zależy od pęknięcia.
Tak czy inaczej - głowica do zwalenia i módl się , żeby to była tylko usszczelka pod głowicą.
Chyba , że ktoś na forum ma inną propozycję , bo zaczoł tok myślenia z innej strony.
Jak tak , to dawać !!!!!
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
Pele
Obstawiam uszczelkę, mój wujek w swoim golfie miał identyczne objawy, trudności z odpaleniem, biały dymek itd. i skończyło się na uszczelce. I też silnik był przegrzany- kilkanaście jak nie kilkadziesiąt razy:D Lał zamiast płynu wodę, gdzieś była dziura, uciekało wszystko i jechało się na sucho:D na 71% uszczelka, muszę przelicytować 
-
longer1981
ja też już chciałem z odsieczą lecieć...
Profesjonalna kosmetyka samochodowa.
Pranie, usuwanie rys, zabezpieczenie, renowacja, detailing
www.car-efekt.pl
"Twoje auto, Twoją wizytówką"
Pranie, usuwanie rys, zabezpieczenie, renowacja, detailing
www.car-efekt.pl
"Twoje auto, Twoją wizytówką"
-
longer1981