ford mondeo
-
kanar68
ford mondeo
cześć nabyłem mondeo 94 rok 1,8 TD kombi kupiłem wczoraj wszystko ok jak przekrece kluczyk zaswiecają się kontrolki palowo płyn chłodzacy itd i są tam takie małe dwie jakby płatki sniegu jedna pomarańczowa druga czerwona nie zgasły po chwili pomarańczowa zgasła ale czerwona świeciła cały czas jechałem 100 km po południu jak zapaliłem to zaraz zgasły po nadepnięciu na hamulec jak i tereszta kontrolek i jeszcze jedno jest w nim klima jak sie obsługuje na pokretle dmuchawy w prawo jest symbol wentylatora a w lewo są takie trzy strzałki w kółko jakby rondo jechałem i niezbyt było czuć chłodem czy w prawo czy w lewo klima nabita a słabo sie nagrzewa wskazówka jest minimalnie za białym polem czy rano jak było zimno czy po południu pozdrawiam .
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
klime to sie chyba wlacza jak w esie czyli po prostu trzeba ta galke od regluacji wentyla tora ....... wcisnąć
natomiast co do samego pokretla to jak w prawo krecisz na I II III to wlaczasz zasysanie powietrza spoza auta, natomiast jak przekrecasz w lewo na I II III to włączasz tzw obieg zamkniety czyli wentyaltor mieli to powietrze, ktore jest w aucie i nie zasysa świeżego spoza auta. przydaje sie to zima do szybszego nagrzania wnetrza auta no i np. jak jedziesz w korku za jakims smrodem 
-
ELpYndoL
-
Pele
Co do tych kontrolek w kształcie płatków śniegu to z tego co wiem to są to wskaźniki od nagrzania silnika, przynajmniej tak było u mnie w scorpio, ale tam wszystko działało inaczej niż powinno, więc głowy nie daję
. Ale czerwona oznaczała baaardzo zimny silnik, pomarańczowa zimny, gasły gdy się odpowiednio nagrzewał (głównie w zimie się włączały lub w zimny poranek). A dlaczego tobie świeciła się czerwona, nie wiem, może było zimno 
-
Pele