Zgasł podczas jazdy i nie chce odpalić
Moderator: Moderatorzy
Tego nie sprawdzałem, jak się zachowuje pompa jak już rozrusznik kręci, jutro jak wrócę z pracy to spróbuję. Powiedzcie mi jeszcze proszę czy jest możliwe, że w przypadku gdy zjakiegoś powodu nie dochodzi paliwo, to samochód bez żadnego szarpania gaśnie? Gdyż w momencie gdy stracił moc nie czułem żadnego szarpnięcia, poprostu spadały obroty i zgasł. jest to możliwe
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
jak dla mnie pompa kaput. odcięcie paliwa. albo jak pisałem do filtra jakie badziewie dostało się i zablokowało paliwo.kfadrat pisze:gdy stracił moc nie czułem żadnego szarpnięcia,
jak mnie raz (i tylko raz) brakło paliwa to poprostu autko zgasło bez żadnego pierdnięcia
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2009, 23:44 przez kupiec, łącznie zmieniany 1 raz.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Nie chcę Cie straszyć - ale jak miałem problem z odpaleniem mojego po małych przeróbkach elektrycznych to się okazało, że komputer spaliłem... (jak mieszałem przy centralnym zamku zrobiłem zwarcie) ... iskra była wszystko niby działało ale odpalić nie chciał... nie miał sterowania wtryskiwaczami i kiszka...
- kupiec
- Kontakt:
pierw filtr paliwa zmień bo i tak to musisz zrobić. jak Jamszoł pisał cholera wie ile kolo jeździł na tym filtrze. jakbyś mój filtr oleju zobaczył po poprzednim właścicielu to nigdy ale to nigdy byś nie uwierzył sprzedawcy że "wzystkie filtry zostały wymienione"Jamszoł pisze:Przy listwie wtryskiwaczy , popuść wężyk paliwowy i zobacz czy dochodzi paliwo.

تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
- kupiec
- Kontakt:
tak właśnie zrobiłem. filtr oleju demontowałem bo inaczej tego nie można napisać ponad 2 godz. kluczem nic nie mogłem zrobić tylko młotkiem i gwoździem i starym popychaczem. w tym filtrze praktycznie oleju nie było tylko sam syf jak smoła.
kfadrat szkoda że nie masz skąd pompy podmienić.
kfadrat szkoda że nie masz skąd pompy podmienić.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD
- kupiec
- Kontakt:
no to cieszy że furka śmiga.
kolejny przykład zaniedbania filtrów. ja nie patrze na przebieg tylko raz w roku filtry i płyny zmieniam. w Mk4 miałem pompe z 88r i nigdy przez 9 lat mnie nie zawiodła bo filtr zmieniałem co roku czyli ok 10 tys przebiegu.
kolejny przykład zaniedbania filtrów. ja nie patrze na przebieg tylko raz w roku filtry i płyny zmieniam. w Mk4 miałem pompe z 88r i nigdy przez 9 lat mnie nie zawiodła bo filtr zmieniałem co roku czyli ok 10 tys przebiegu.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
[*] 1.8 TD