Off Road na Jurze z Landkliniką - Fotorelacja :)

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

yezozwierz

Off Road na Jurze z Landkliniką - Fotorelacja :)

Post autor: yezozwierz »

W ostatnią sobotę kuzyn zabrał mnie na cały dzień pojeździć po okolicznych terenach swoim Land Roverem w ciekawym towarzystwie :) Była to okazja do zrobienia paru ciekawych fotek :) Przygód było wiele i przyznam szczerze, złapałem bakcyla :) Oto trochę fotek!

Niedługo po wjechaniu w piaski udało nam się konkretnie zakopać :) Z pomocą przyszedł Michał swoim Discovery 2 i w efektowny sposób pokazał nam jak trzeba bylo przejechać to miejsce a następnie nas powyciągał :)

Obrazek

Następnie przyszedł czas na fajną górkę na której się pobawiliśmy trochę:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Potem po długiej drodze przez las dotarliśmy do pięknej rzeczki :) Kuzyn puścił wodzę fantazji i postanowił pojeździć wzdłuż :D Oto fota z wyjeżdżania z niej.

Obrazek

Potem wdarliśmy się w teren prawdziwie pustynny i niestety jazda po ruchomych piaskach zakończyła się marnie dla paru aut - poprostu ugrzęźliśmy :)

Obrazek

Ale z pomocą przyszedł po raz kolejny Disco2 Michała. Nie ma żadnych 'tuningowych' blokad ale w zasadzie brnął najlepiej z nas wszystkich, dzięki liftowi 1cal na tyle i naprawdę świetnym oponom:

Obrazek

Obrazek

Po wydostaniu się z ruchomych piasków udaliśmy się w inne rejony na kopny śnieg:

Obrazek

Obrazek

Po polach przyszła kolej na odrobinę błota:

Obrazek

Po błotku jeszcze trochę przejechaliśmy się po polach i drobnych oazach leśnych. A to takie foto w ramach bonusa jak to wygląda :)

Obrazek
bogdanatorx

Post autor: bogdanatorx »

Ależ miodnie :mrgreen: !!!!! Też zaliczyłem tego typu wyprawe po terenach nadburzańskich. Latałem z kolegą Gazem i mimo 40 lat samochod sprawował sie super. Wszedzie wjechał i co chwile wyciągal wiecznie zakopującą sie rav4 :P Kroku dotrzymywał nam tylko mały niepozorny suzuki samurai. Super zabawa i polecam kazdemu kto ma mozliwosc na taką wyprawe pojechac.
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Świetnie zachowują się te liny do wyciągania wklejonych wozów - najpierw nie dzieje się nic , tylko wóz który wyciąga rwie do przodu jak warjat a lina się wydłluża , człowiek czekka jak targnie wozem a tu AQQ powolutku lina wyciąga wklejone auto bez szarpnięć :mrgreen:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

jak dla mnie bomba - tez chcialem sie kiedys wybrac na taka wyprawe, tylko nie ma jak :| fajne foty, te pierwsze 3 to HDR ?? :D
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Kaliski klub 4*4 w czerwcu jedzie na Ukraine - tam można legalnie pojeździć po górach.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
ODPOWIEDZ