jakie przeguby, tyleje i łączniki ?
Moderator: Moderatorzy
jakie przeguby, tyleje i łączniki ?
Witam, czeka mnie wymiana w/w elementów i chciałem zepytać jakich firm kupic. Tylko interesują mnie elementy dobre i w miare tanie tak zeby za duzo nie wydac a troche na tym pojeździc bo auta narazie nie sprzedaje a w wakacje robie wypad nad moze z rodzina i auto musi byc sprawne.
Drugie pytanie ale to wydatek na nastepny miesiac to wymiana spreżyn. Jakiej firmy na tył ?
Auto kombi 98 rok benzyna 1.6
Zapytam jeszcze, jak sprecam maksymalnie koła i ruszam i klekosze z przodu w kole to przeguby do wymiany ?
Drugie pytanie ale to wydatek na nastepny miesiac to wymiana spreżyn. Jakiej firmy na tył ?
Auto kombi 98 rok benzyna 1.6
Zapytam jeszcze, jak sprecam maksymalnie koła i ruszam i klekosze z przodu w kole to przeguby do wymiany ?
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
podobnych tematów też juz troche było... 
Przeguby dobre robi SKF, tuleje to tak naprawde ciężko dostać w wysokiej jakości, niby Delphi jest średnia półka ale bardzo rozbieżne opinie krążą... pewnie jedne rzeczy maja dobre a inne nie koniecznie. Zamiast samych tulei (rozumiem że wahacza) to warto rozważyć całe wahacze. np. lemforder (tez robi dla forda na pierwszy montaż.

Przeguby dobre robi SKF, tuleje to tak naprawde ciężko dostać w wysokiej jakości, niby Delphi jest średnia półka ale bardzo rozbieżne opinie krążą... pewnie jedne rzeczy maja dobre a inne nie koniecznie. Zamiast samych tulei (rozumiem że wahacza) to warto rozważyć całe wahacze. np. lemforder (tez robi dla forda na pierwszy montaż.
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
mechanik mi mówił zebym TRW kupił ale nie wiem czy mnie naciąga czy dobrze radzi
a co do wymiany całych wahaczy to narazie nie mam tyle kasy, najbardziej zależy mi zeby mi opon nie żarło od wewnatrz bo pojechałem z takiego powodu i powiedzieli ze to właśnie do wymiany, no i tez na urlop chce miec ok auto
a co do wymiany całych wahaczy to narazie nie mam tyle kasy, najbardziej zależy mi zeby mi opon nie żarło od wewnatrz bo pojechałem z takiego powodu i powiedzieli ze to właśnie do wymiany, no i tez na urlop chce miec ok auto
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Kontakt:
zdecydowanie dwie.pablomoc pisze:mam jedna sprężyne pękniętą na tyle to moge tylko jedną wymienic zamiast obu ?
po pierwsze primo jak dasz jedną nową to ta druga może za tydzień albo miesiąc strzelić i tak będziesz wymieniał.
po drugie primo jeżdżąc na dwóch różnych sprężynach auto może się "dziwnie' zachowywać szczególnie przy hamowaniu i na zakrętach.
po trzecie primo zawsze wymienia sie dwie strony hamulce i zawieszenie.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
Łukasz, oni też robią tak jak im klient powie...cidzej pisze:sie mocno zdziwilem, ze w ASO mogli tak wymienic
"-Ma pan sprężynę pękniętą - wymieniać?
-Wymieniać!
-Ale wymienia się obie...
-A druga jest dobra?
-Tak ale...
-No to co mnie naciągacie na wymianę dobrej części! Wymieńcie tą pęknięto i tyle!
- Jak pan chce."

Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!