Aha dodam jeszcze że brat na swoim monitorze też zaobserwował takie cyrki, nie wiem czy nadal się to dzieje, ale wiem że przez jakiś czas miał ten sam problem który mam ja u siebie
Do "komputerowców"
Moderator: Moderatorzy
Czy jest na gwarancji to Ci nie powiem teraz, bo nie pamiętam kiedy go kupowałem, musiałbym poszukać papierów od tego ale to dopiero jutro bo wszystko leży w Jamszołowej chatce 
Aha dodam jeszcze że brat na swoim monitorze też zaobserwował takie cyrki, nie wiem czy nadal się to dzieje, ale wiem że przez jakiś czas miał ten sam problem który mam ja u siebie
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.
Kierowca bombowca.
Kierowca bombowca.
-
Illuminati75
- bobson
- Pojemność: 2966
- Rocznik: 2010
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Inne
- Kontakt:
A w tym momencie nie przychodzi Ci sms, dzwoni komóra lub tym podobne? Jeśli tak odłóż telefon dalej.nonam pisze:No to teraz ja mam pytanie do "komputerowców" czy też elektroników, może ktoś będzie wiedział w czym może być problem. Otóż mój monitor LCD od jakiegoś czasu ma dziwne odskoki, wyświetla obraz normalnie i czysto, po czym nagle zaczyna "mrugać", są to takie poprzeczne paski, jakby coś falowało, chwile tak ma i znów uspokaja się na jakiś czas. Wie ktoś jaka może być tego przyczyna ? Pada monitor, grafika, może coś z napięciem ? Nie mam pojęcia co go może boleć a nie powiem, jest to strasznie irytujące i męczy oczy
Ostatnio zmieniony 08 maja 2010, 23:19 przez bobson, łącznie zmieniany 1 raz.
Escape 3.0 AWD 6AT
Fiesta ST150
Fiesta XR2i
Fiesta ST150
Fiesta XR2i
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
nonam, a nie masz gdzies niedaleko jakiejś budki transformatorowej? Te dziadostwa daja takie zakłócenia że niektóre autoalarmy się blokują to i na elektronikę typu monitor też moga zakłócenia dawać 
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Nie, telefon może być w drugim pokoju i nadal się tak dziejebobson pisze:A w tym momencie nie przychodzi Ci sms, dzwoni komóra lub tym podobne
Nie mamYagr pisze:a nie masz gdzies niedaleko jakiejś budki transformatorowej
Bardzo proszę, Asus VW202SR 20" panoramaYagr pisze:napisz jaki to model
Kierowca bombowca.
Kierowca bombowca.
-
Illuminati75
-
Illuminati75
I dlatego - jeśli nie masz gwarancji to rozkręć go. Jeśli lutownica nie jest Ci obca, to poszukaj radiatora na torze zasilania. Dojdziesz gdzie to jest. Będą na nim albo tranzystory albo układy scalone. Przelutuj ich wyprowadzenia do płytki drukowanej. Ewentualnie jak nie jesteś w tym mocny to Tata niech Ci to zrobi, chyba bardziej się zna na elektronice 
A więc komp już w domu. Z tego co wiem, to wymieniono pamięć na: KVR333X64C25/512, takich są dwie sztuki, z pięciu starych partycji zrobiono dwie i przeinstalowano system. Za wszystko zapłaciłem niecałe 3 stówki i teraz szukam programu do zrobienia obrazu dysku,partycji,systemu? Gdzie mogę coś takiego pobrać? Najlepiej proste i tanie.
Ciąg dalszy moich przygód z monitorem, dzisiaj zaczął już tak mrygotać, że musiałem przełączyć się na tv, bo nie szło wytrzymać. Czytałem w necie że może to być spowodowane tym, że monitor wpięty jest do listwy, a nie bezpośrednio do gniazdka, ktoś może to potwierdzić ? Ja nie mam możliwości sprawdzenia ponieważ gniazdko daleko a jak wszyscy wiemy przewody zasilające do sprzętu AGD/RTV są tak krótkie że krótsze już być nie mogą. Jutro podmienię się monitorami z bratem i zobaczę czy to coś da, poszukam też gwarancji od monitora, jeśli nadal jest na gwarancji to będzie trzeba go oddać i niech sprawdzają bo oślepnę przez ten złom, jeśli jednak okaże się że gwarancja się skończyła a na innym monitorze będzie wszystko ok, to nie pozostanie pewnie nic innego jak ruszyć tyłek do sklepu i po prostu kupić nowy, dzięki bogu monitory LCD 19-20" są przystępne cenowo więc nie jest to jakiś mega wydatek...
Kierowca bombowca.
Kierowca bombowca.