Do "komputerowców"

Miejsce gdzie możesz pisać o wszystkim co nie podlega klasyfikacji

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
nonam

Post autor: nonam »

Czy jest na gwarancji to Ci nie powiem teraz, bo nie pamiętam kiedy go kupowałem, musiałbym poszukać papierów od tego ale to dopiero jutro bo wszystko leży w Jamszołowej chatce :P

Aha dodam jeszcze że brat na swoim monitorze też zaobserwował takie cyrki, nie wiem czy nadal się to dzieje, ale wiem że przez jakiś czas miał ten sam problem który mam ja u siebie
Bo z mocą jest tak, że zawsze jej za mało.

Kierowca bombowca.
Illuminati75

Post autor: Illuminati75 »

W takim razie sprawdź sprawę gwarancji.l Na 50% znam usterkę, ale poczekajmy zanim do łapki weźmiesz śrubokręt, ok?
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

nonam, napisz jaki to model to zasady gwarancji dla niego znajdziemy ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
nonam

No mi się nie śpieszy do śrubokręta w monitorze, nie jest to jakaś tragedia, po prostu strasznie mnie to wkurza :P Spróbuję jeszcze zwerbować kogoś kto by przyszedł ze swoim monitorem do mnie i sprawdzę czy będzie się działo to samo :P

Kierowca bombowca.
Awatar użytkownika
bobson
Pojemność: 2966
Rocznik: 2010
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Inne
Kontakt:

Post autor: bobson »

nonam pisze:No to teraz ja mam pytanie do "komputerowców" czy też elektroników, może ktoś będzie wiedział w czym może być problem. Otóż mój monitor LCD od jakiegoś czasu ma dziwne odskoki, wyświetla obraz normalnie i czysto, po czym nagle zaczyna "mrugać", są to takie poprzeczne paski, jakby coś falowało, chwile tak ma i znów uspokaja się na jakiś czas. Wie ktoś jaka może być tego przyczyna ? Pada monitor, grafika, może coś z napięciem ? Nie mam pojęcia co go może boleć a nie powiem, jest to strasznie irytujące i męczy oczy :P
A w tym momencie nie przychodzi Ci sms, dzwoni komóra lub tym podobne? Jeśli tak odłóż telefon dalej.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2010, 23:19 przez bobson, łącznie zmieniany 1 raz.
Escape 3.0 AWD 6AT
Fiesta ST150
Fiesta XR2i
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

nonam, a nie masz gdzies niedaleko jakiejś budki transformatorowej? Te dziadostwa daja takie zakłócenia że niektóre autoalarmy się blokują to i na elektronikę typu monitor też moga zakłócenia dawać ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
nonam

bobson pisze:A w tym momencie nie przychodzi Ci sms, dzwoni komóra lub tym podobne
Nie, telefon może być w drugim pokoju i nadal się tak dzieje :P
Yagr pisze:a nie masz gdzies niedaleko jakiejś budki transformatorowej
Nie mam :P
Yagr pisze:napisz jaki to model
Bardzo proszę, Asus VW202SR 20" panorama

Kierowca bombowca.
Illuminati75

Panowie, to nie to. Wiem o czym myślicie ale podejrzewam, grzanie się - nie bardzo po stuk będę szukał nazwy - znajdź przetwornicę i układy na radiatorach. Zimne luty na nóżkach - od tego trzeba zacząć.
Awatar użytkownika
nonam

Uriel75, znajomy też właśnie podpowiadał że mogą być to zimne luty i grzanie się :P

Kierowca bombowca.
Illuminati75

I dlatego - jeśli nie masz gwarancji to rozkręć go. Jeśli lutownica nie jest Ci obca, to poszukaj radiatora na torze zasilania. Dojdziesz gdzie to jest. Będą na nim albo tranzystory albo układy scalone. Przelutuj ich wyprowadzenia do płytki drukowanej. Ewentualnie jak nie jesteś w tym mocny to Tata niech Ci to zrobi, chyba bardziej się zna na elektronice :)
Awatar użytkownika
nonam

Lutownica obcą mi nie jest, w szkole (niedosły elektronik) torchę trzeba było się lutownicą namachać :P Zobaczymy, narazie nie chce mi się szukać papierków od tego złomu :P

Kierowca bombowca.
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

A ojciec już trochę nie dowidzi - jak by te girki miały z 1 cm średnicy to czemu nie :mrgreen:
Mimo lat - łapki się nie trzęsą - odmalowanie starych rejestracji pędzelkiem to nie problem :mrgreen:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
darcun4

Post autor: darcun4 »

A więc komp już w domu. Z tego co wiem, to wymieniono pamięć na: KVR333X64C25/512, takich są dwie sztuki, z pięciu starych partycji zrobiono dwie i przeinstalowano system. Za wszystko zapłaciłem niecałe 3 stówki i teraz szukam programu do zrobienia obrazu dysku,partycji,systemu? Gdzie mogę coś takiego pobrać? Najlepiej proste i tanie.
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Masz proste - a już na pewno tanie :mrgreen:
http://www.pcworld.pl/news/129829/Parag ... minut.html
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
nonam

Ciąg dalszy moich przygód z monitorem, dzisiaj zaczął już tak mrygotać, że musiałem przełączyć się na tv, bo nie szło wytrzymać. Czytałem w necie że może to być spowodowane tym, że monitor wpięty jest do listwy, a nie bezpośrednio do gniazdka, ktoś może to potwierdzić ? Ja nie mam możliwości sprawdzenia ponieważ gniazdko daleko a jak wszyscy wiemy przewody zasilające do sprzętu AGD/RTV są tak krótkie że krótsze już być nie mogą. Jutro podmienię się monitorami z bratem i zobaczę czy to coś da, poszukam też gwarancji od monitora, jeśli nadal jest na gwarancji to będzie trzeba go oddać i niech sprawdzają bo oślepnę przez ten złom, jeśli jednak okaże się że gwarancja się skończyła a na innym monitorze będzie wszystko ok, to nie pozostanie pewnie nic innego jak ruszyć tyłek do sklepu i po prostu kupić nowy, dzięki bogu monitory LCD 19-20" są przystępne cenowo więc nie jest to jakiś mega wydatek...

Kierowca bombowca.
ODPOWIEDZ